Kaçak bankacı canına kıydı

Kaçak bankacı canına kıydı

Çalıştığı bankayı dolandırdığı iddiasıyla 5 aydır aranan kadın, Fatih Sultan Mehmet (FSM) Köprüsü’nden atlayarak intihar etti.

Çalıştığı bankada müşteri hesaplarını zimmetine geçirmekle suçlanan Canay E.’nin bugün Boğaz Köprüsünde atlayarak yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.

Dün gece saat 04.00 gibi ikinci köprüde atlayarak yaşamını yitiren Canay E.'nin cesedi bu sabah saat 09:00 gibi Arnavutköy sahilinde bulundu.

Balıkçıların emniyete haber vermesi sonrası olay yerine gelen Deniz Polisi, Canay E.'nin cansız bedenini buldu. Ailenin cesedi teşhisi sonkası bankacı Canay E.'nin Adli Tıp morguna kaldırıldığı öğrenildi.

Anadolu Bank İkitelli Şubesi’nde Pazarlama Müdür yardımcısı olarak çalışan Canay E. müşterilere ait 3.5 milyon TL’yi zimmetine geçirmekle suçlanıyordu. Geçtiğimiz Haziran ayı sonundan bu yana izine rastlanamayan Canay E’nin bugün köprüden atlayarak yaşamına son verdiği öğrenildi.   Bankadaki hesabı boşaltılan isimlerden Ruşen Ekşi ve eşi Serpil Ekşi bankadan “Siz akrabasınız para veremeyiz” yanıtı alınca soluğu savcılıkta aldı.  

Yıllarca çalıştı hesabı boşaltıldı
Ruşen Ekşi uzun yıllar kardeşleri ile ortak müteahhitlik işleri yaptı. Şirketleri Ankara’daydı ve çok sayıda kamu ihalesi üstlendiler. Ancak Ekşi kardeşler 2003’e gelindiğinde ortaklıklarını bitirme ve varlıklarını bölüşme yoluna gittiler. Ruşen Ekşi ve eşi Serpil Ekşi İstanbul’a yerleşti. Ekşi Ailesinin, mal paylaşımından doğan bir miktar paraları vardı. Mevduat hesabı açıp paralarını bankaya yatırdılar. Ancak Ekşi Ailesi şu sıralarda paralarının mevduat faizini takip etmek yerine Adliye koridorlarını arşınlıyor, müfettiş raporlarını takip ediyorlar.  

Zira yine o tanıdık sahne yaşanmıştır: Paralarını emanet ettikleri bankada hesapları boşaltılmış tüm varlıkları sıfırlanmıştır. Ruşen ve Serpil Ekşi çiftinin Anadolu Bank İkitelli Şubesi’nedeki 729 bin 500 Euro’luk hesapları boşaltıldı. Hesabı zimmetine geçire banka görevlisinin ise bankada Pazarlama Müdür yardımcısı olarak çalışan Canay E. olduğu belirlendi. Üstelik Ekşi Ailesi dışında hesabı boşaltılan başka kişilerin varlığı da müffettiş incelemesi sonrası ortaya çıktı.  

Haziran sonunda ortadan kayboldu
Ruşen Ekşi ve eşi Serpil hanım yılların birikimi olan varlıklarını bankaya yatırmaya gittiklerinde en iyi şekilde karşılandılar. Zira onlar ‘özel müşteri’ konumundaydı. İlgi de öyle oldu. Ancak ne olduysa geçtiğimiz Haziran ayı sonunda yaşanmaya başladı. Zira Ekşi Ailesi Canay E.’ye ulaşamıyordu. Bankayı aradıklarında ise kötü haberle sarsıldılar: Canay E. geçtiğimiz 22 Haziran’dan beri, mazeret göstermeksizin, şubeye uğramıyordu. Üstelik banka yönetimi de personellerinin nerede olduğunu bilmiyor, zimmet ve sahtecilik suçlaması ile hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuşlardı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusu 2011/28727 hazırlık numarası ile kayda geçti.  

Haberi duydu bankaya koştu
Ruşen Ekşi durumu öğrenir öğrenmez bankaya koştu, telaşla hesaplarına baktı. Ancak hesabında olması gereken 729 bin 500 Euro sahte dekont ve imzalarla çekilmişti. Usulsüz işlemleri yapan görevlinin ise Canay E. Olduğu belirlendi. Üstelik aynı yöntemle parası buharlaşan başka müşteriler de vardı.  Banka müfettişlerinin hazırladıkları rapor tüm gerçeği ortaya koyuyor, mevduat sahiplerinin zararını ortaya koyuyordu.   

Yargı süreci başlatıldı
Banka şubesi Ruşen Ekşi’nin zimmete geçirilen parasını vermek yerine sürekli farklı bahaneler geliştirme yoluna gidince Ekşi Ailesi soluğu hukuk bürosunda aldı. Yön Hukuk Bürosu avukatlarına derdini anlatan aile yapılan vurgunu tüm ayrıntıları ile ortaya koydu. Yön Hukuk avukatlarından Zahid Emre Yıldırım, Alpkan Demirkan ve Umut Ekşi’den oluşan ekip yargı sürecini hızla başlattı. Anadolu Bank aleyhine Küçükçekmece Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açıldı. Ceza davası içinse Savcı Birol Çiçekçi’nin yürüttüğü soruşturma sürüyor.   

Lüks yaşamından şüphelendik

Ruşen Ekşi savcılığa sunduğu ifadesinde olayı öğrenme durumunu şu sözlerle ifade etti: “Geçtiğimiz Haziran ayı sonlarında Anadolu Bank İkitelli Şubesi yetkilileri tarafından aranarak şubeye davet edildik. Hesaplarımız hakkında müfettişler ile birlikte inceleme yaptık. Bize hiçbir resmi bilgi ve belge vermemeleri ile birlikte bu incelemede eşim ve benim hesabımda olması gereken en az 729.000 Euro karşılığı paranın mevcut olmadığını tespit ettik. Avukatımız aracılığı ile hesap ekstrelerini ve dekontları bankadan talep edip, hesaba itiraz ettik. Banka yetkilileri uzun bir süre ekstreleri tarafımıza vermekten imtina ettiler. Banka yetkilileri bize Canay E.’nin lüks yaşamından ve harcamalarından şüphelendiklerini, bu sebeple incelmeye aldıklarını, bizimle birlikte birçok müşterinin hesaplarından paraların eksik olduğunu beyan ettiler. Banka yetkilileri teftişin sürdüğünü dekontsuz ve sahte imzalı dekontlar ile işlemler yapıldığını, rapor tamamlanınca zararımızın karşılanacağını beyan ettiler.” (rotahaber)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler