'Kaçak bir gecekondu ne ise AK Saray da o'

'Kaçak bir gecekondu ne ise AK Saray da o'

Mimarlar Odası 'Ak Saray'ın iskan iznini yargıya taşıyor...

Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) inşa edilen ve 1 milyar 370 milyon TL’ye mal olan bin odalı Cumhurbaşkanlığı Sarayı hakkında 33 dava açan Mimarlar Odası, Ak Saray’a verilen iskan iznini de yargıya taşıyor.

Cumhurbaşkanlığına göre yasal süreç tamam, idari sıkıntı söz konusu değil.

Maliyeti, mimarisi ve hukuki statüsü üzerindeki tartışmaların halen sürdüğü ‘Ak Saray’a ilişkin Cumhurbaşkanlığı’ndan dün yapılan ilk açıklamada, “Tüm yasal süreç tamamlandı, idari bir sıkıntı söz konusu değil” denilmişti.

diken.com.tr'de yer alan habere göre, Ak Saray’ı kuşbaşı görünüşüyle alaturka tuvalet taşına benzeten Mimarlar Odası, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı’nın sözlerine jet hızıyla verdiği yanıtta, sarayın inşa edildiği Atatürk Orman Çiftliği alanına dair halen devam eden 33 davalarının bulunduğunu vurgulamıştı.

"KAÇAK BİR GECEKONDU NE İSE KAÇ-AK SARAY O" 
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, verilen ruhsatın (inşaat başlama izni) ve iskanın (yapının tamamlanması ile oturma izni) mevzuata uygun olmadığı gerekçesiyle 34’üncü davaya açmaya hazırlandıklarını açıkladı.

“Her şey çok açık, kaçak bir gecekondu ne ise, Atatürk Orman Çiftliği’nde yapılan Kaç-AK Saray aynıdır” diyen Candan, ruhsat ve iskanın plan kararlarına aykırı olarak düzenlendiğini savundu.

RUHSAT HÜKÜMET BİNASINA, İSKAN OFİS VE İŞ YERİNE 
Ak Saray için tek ada parsele ruhsat verildiğini ancak iskanın iki ada parsel için alındığını, ruhsat hükümet birimleri binası diye verilirken iskanın ofis ve işyeri olarak alındığını belirten Candan, “Planı durdurulan bir yerde aynı süreci herhangi bir vatandaş yapsa ruhsat ve iskan izni veriyor mu belediye?” diye sordu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Ak Saray’ın hukuksuzluğunu başka bir hukuksuzlukla örtmeye çalıştığını kaydeden Candan, “İskan meselesi, Büyükşehir Belediyesi’nin minareye kılıf bulmasından başka bir şey değil” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler