Kaçak faciası: 11 ölü

Kaçak faciası: 11 ölü

Ege'de kaçak göçmen taşıyan bir botun batması sonucu yedi kişinin yaşamını yitirdiği, iki kişinin ise kayıp olduğu bildirildi. Bodrum'da meydana gelen faciada ise 4 kaçak göçmen yaşamını yitirdi.

Yunanistan Denizcilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, devriye gezen sahil güvenlik ekiplerinin, denizde iki kişiyi tespit etmesinin ardından Midilli Adası'nın kuzeydoğusunda Koraka bölgesinde geniş çaplı operasyon başlatıldığı belirtildi.

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedilen açıklamada, yedi kişinin yaşamını yitirdiği, iki kişinin ise kayıp olduğu bildirildi. Çalışmalar sırasında sekiz kişinin kurtarıldığı ve hastaneye kaldırıldığı ifade edilirken, olay yerinde sahil güvenlik ekiplerine ait üç bot ile bir Super Puma helikopterinin görev yaptığı belirtildi.

BODRUM'DA KAÇAK FACİASI: 4 ÖLÜ
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Karaada'nın 1.5 mil açıklarında kaçakları taşıyan tekne battı. Kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre; Bodrum’a bağlı Yalıçiftlik beldesi Karaada açıklarında kaçak göçmenleri taşıyan bir tekne battı. Hemen Sahil Güvenlik ve arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi. Yapılan aramalarda 4 kaçağın cansız bedenine ulaşıldı. Aramalarda yaralı olarak kurtarılan 3 kaçak göçmen de Bodrum Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. (Fotoğraf: Arşiv görüntüsü)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler