21 Mayıs 2012 Pazartesi
19 Mayıs Kutlu Olsun
Çankırı, Cumhurbaşkanı Gülün programına girdi
Çankırı Devlet Hastanesi Başhekimi görevden alındı
Hasan Bozkuş seçildi ve rahatlaştılar!
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kadın başkana 641 yıl hapis isteniyor
03 Şubat 2012 Cuma 17:48

Kadın başkana 641 yıl hapis isteniyor

Iğdır Ziraat Odası eski başkanı Tülay Işık hakkında 641 yıl hapis istendi.

Iğdır Ziraat Odası Başkanlığı, hukuk tarihine geçecek bir davayla gündeme geldi. Filmlere taş çıkartan davanın ana kahramanı ise eski oda başkanı Tülay Işık'tı.

Tülay Işık, 2007 yılında Iğdır Ziraat Odası Başkanlığı'na seçildi. Ancak genç kadın hakkında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na çok sayıda ihbar gitti. Bunun üzerine bakanlık tarafından görevlendirilen müfettiş, iddiaların doğru olduğu yönünde bir rapor hazırladı. Rapor üzerine Tülay Işık ve odacısı Necdet Abak, 2010'da tutuklandı. Işık hakkında toplam 641 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Aynı davada odacısı Abak için de 18 yıl hapis talep edildi.

EŞİNE DE MAAŞ BAĞLAMIŞ
İddianameye göre Işık, başta Iğdır olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinden kişilere şartları uymamasına rağmen para karşılığı biçerdöver ruhsatı verdi. Oda için yapılan harcamaların karşılığında yüksek miktarlarda fatura alıp zimmetine para geçirdi. Bazı hayali harcamaları faturalandırıp yüzbinlerce TL'lik haksız kazanç sağladı. Işık'ın ayrıca eşi Hüseyin A. için bir araç kiraladığı, eşini de şoför göstererek ödeme yaptığı belirlendi. Odanın kasasından hayali kiralık araç için 47 bin, hayali şoför için ise 23 bin TL çıktığı kaydedildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
ÜYE İŞLEMLERİ