Kadınlar Plajı'nda ilk gün

Kadınlar Plajı'nda ilk gün

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı’nda olduğu gibi ücretsiz olarak bu kez sadece kadınlara hizmet verecek Sarısu’daki 72 dönüm büyüklüğündeki Kadınlar Plajı’nın açılışı yapıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Sarısu Mesire Alanı’nda 72 dönümlük alana yaptığı Kadınlar Plajı açıldı. Açılış ardından kadınların bir bölümü mayo ve bikinileriyle, kimileri de üzerindeki elbiseleriyle denize girdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı’nda olduğu gibi ücretsiz olarak bu kez sadece kadınlara hizmet verecek Sarısu’daki 72 dönüm büyüklüğündeki Kadınlar Plajı’nın açılışı yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel açılışta yaptığı konuşmada "Kadınlar plajı, bizim insana hizmet, halka hizmet siyasetimizin yeni bir halkasıdır. Antalya talep etti, plajları ücretsiz olarak hizmete sunduk. Bugün de kadınlarımızın, annelerimizin, genç kardeşlerimizin bir talebini yerine getiriyoruz ve onlara kendilerini daha özgür, daha rahat hissedecekleri bir plaj armağan ediyoruz. Bu plajın açılması bir talebin yerine getirilmesidir. Ben Antalya’da en demokratik şekilde en iyi hizmeti verme iddiasında olan bir belediye başkanıyım. Antalya’nın her talebi, yeter ki, kanun ve imkanlar çerçevesinde olsun, benim için bir görevdir. Kadınlarımızın kendilerini daha rahat, daha özgür hissedeceği bir plajın çok güzel bir hizmet olacağına inanıyorum. Kadınlarımız burada hiçbir şekilde ötekileştirilmiyor aksine daha da özgürleşiyorlar. Şu ya da bu sebeple denizden bugüne kadar istifade edemeyen bayanlarımız artık Antalya'da sadece denize uzaktan bakmayacaklar, özgürce Deniz'in nimetlerinden en güzel şekilde faydalanacaklar.Unutmayınız ki yer ile gök arasındaki herşey Allah’ındır.Bugünden itibaren emanetçi olduğumuz bu dünyada tüm kadınlarımız Antalya'nın bu güzelliklerini en güzel şekilde,eşit ve özgürce paylaşacaklar. Kadınlar bizim inancımızda, geleneğimizde, kültürümüzde, erkeğin önündedir, çünkü cennet onların ayaklarının altındadır. Bizim için kadın erkek eşitliğinde ancak bir tek farklılık olabilir, o da kadının erkeğin bir adım önünde olmasıdır." dedi.

Bir kadın ve milletvekili olarak Menderes Türel’e teşekkür eden Gökçen Özdoğan Enç, “Kimi ilkellik, kimi çağdışılık’ dedi. Ama yaptığımız burada kadın arkadaşlarımıza pozitif ayrımcılık” diye konuştu.

Gündüz 08:00-19:00 saatleri arası kadınlara özel hizmet verecek tesis 19:00-24:00 saatleri arasında ise karma olarak ailelerin buluşma noktası olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler