Kadınlardan istihdam isyanı

Kadınlardan istihdam isyanı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın

Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, Türkiye'de 25 milyon çalışabilir kadın nüfusundan sadece 6 milyonun çalıştığını belirtti.

Aynur Bektaş, bir etkinliğe katılmak için geldiği Adana'da, bölgedeki TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile Adana Ticaret Borsasında bir araya gelerek sorunları hakkında görüştü.

Bektaş, konuşmasında, kadınların da erkekler kadar iş dünyasının içinde yer alarak istihdam yarattığını, ayrıca sosyal yanlarının daha ağır bastığını söyledi.

Bu özelliğin kadınlar için bir farklılık olduğunu ifade eden Bektaş, bu sayede duygusal zekanın arttığını, dolayısıyla da girişimciliğe katkı sağlandığını anlattı.

Türkiye'de 50 milyona yakın çalışabilir nüfus olduğunu belirten Bektaş, "Bunun yarısını kadınlar oluşturuyor. Ancak, 25 milyon çalışabilir kadın nüfusundan sadece 6 milyonu çalışıyor. Bunun da önemli bir bölümünü kayıt dışı olanlar oluşturuyor" dedi.

Bektaş, erkeklerin izin vermemesinin kadınların çalışamamasında en önemli etkenlerden birisini oluşturduğunu belirterek, başarılı kadınların saygı gördüğünü, bunun için de çalışması ve para kazanması gerektiğini vurguladı.

Kadınlarda en çok işsizliğin Akdeniz Bölgesi'nde olduğuna dikkati çeken Bektaş, "Bunda bölgenin aldığı göç önemli rol oynuyor. İl bazında ise en çok kadın işsiz İstanbul'da bulunuyor" diye konuştu.

Hiçbir siyasi parti ile ilişkilerinin olmadığının altını çizen Bektaş, iş kadınlarının programları inceleyerek kadınlara önem veren partilerden yana oylarını kullanacaklarını ifade etti. (Kaynak: ajanslar Fotoğraf: Sözcü18.com/özel)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler