Kadir Topbaş Yedikule bostanı kararını onaylamadı

Kadir Topbaş Yedikule bostanı kararını onaylamadı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, belediye meclisinde kabul edilen Yedikule Mahallesi'ndeki bostanların imara açılması kararını onaylamadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih ilçesine bağlı Yedikule Mahallesi'ndeki bostanın imara açılmasına ilişkin planla ilgili açıklama yaptı. Planın daha önce belediye meclisince kabul edildiği belirtilen açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın söz konusu kararı, "yeniden değerlendirilmek üzere" belediye meclisine iade ettiği kaydedildi.

YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK
Açıklamada görüşlerine yer verilen Topbaş'ın, iade kararını, söz konusu alanın asli niteliğinin korunması ve geleceğe taşınması için daha kapsamlı bir çalışmaya imkan sağlamak amacıyla aldığı aktarılarak, şöyle denildi;

"Yapılacak çalışmalara ışık tutması için tarihçiler, bilim adamları, mahalle sakinleri ve ilgililerin katılacağı bir çalıştay düzenlenmesinin faydalı olacağı düşünülmektedir. Söz konusu plan tadilatı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne iade edilmekle birlikte, bu plan tadilatına gerekçe oluşturan mahalle sakinlerinin güvenlik, aydınlatma, çevre temizliği eksikliği gibi talepleri hızla ele alınıp, çözüme kavuşturulacaktır."

yedikule_6385.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler