Kahramanmaraş’tan acı haber: İki şehit

Kahramanmaraş’tan acı haber: İki şehit

Kahramanmaraş'ın Engizek dağları bölgesinde PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada; 1 uzman çavuş ile 1 güvenlik korucusu şehit oldu.

Kahramanmaraş kırsalında PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1 uzman çavuş ile 1 güvenlik korucusu şehit olurken, 4 asker de yaralandı.

Kahramanmaraş’ın Ekinözü ile Nurhak ilçeleri arasındaki Engizek Dağları bölgesinde PKK’lı bir grup teröristin görüldüğü bilgisi üzerine güvenlik güçleri, bu sabah operasyon düzenlendi.

KORUCULAR DA OPERASYONDAYDI

Korucuların da destek verdiği operasyonda, saat 11.00 sıralarında çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateşte, 1 uzman çavuş ile 1 güvenlik korucusu şehit oldu.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

4 askerin de yaralandığı belirtilen çatışma bölgesine, takviye güvenlik güçleri ile sağlık ekipleri sevk edildi.

Yaralılar, bölgeden alınarak, hastanelere kaldırılırken, yer yer çatışmaların sürdüğü bildirildi.

GÖREVİ BABASINDAN DEVRALMIŞ

Kahramanmaraş´ta PKK´lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan güvenlik korucusu Fatih Güngör´ün (üstte) Çağlayancerit ilçesi Kale Mahallesi Cemalobası´ndaki baba ocağına ateş düştü. Geçmişte babası da güvenlik koruculuğu yapan Fatip Güngör’ün bir yıldır güvenlik korucusu olduğu ortaya çıktı.

Şehit Fatih Güngör´ün sosyal medya hesabında bir paylaşımı ise duygulandırdı. Güngör, göndere çekilmiş Türk bayrağını ‘Senin gölgende doğdum, senin gölgende öleceğim´ notuyla paylaştı. Bugün şehit haberini alanlar, Güngör’ün bu paylaşımının altına çok sayıda yorum yaptı.

Çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş İsa Özkan

 

BURSA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Çatışmada şehit olan askerin ise Bursa’nın Büyükorhan ilçesine bağlı Gedikler köyünden Uzman Çavuş İsa Özkan (25) olduğu öğrenildi. Çobanlıkla uğraşan ailesinden annesi Fatma ve babası Halil Özkan’a şehit haberini ilçe kaymakamı ve jandarma komutanı verdi. Haberin verilme sırasında tarlada bulunan ailesi oğullarının şehit olduğu öğrenince sinir krizi geçirdi.

Şehidin evine Türk bayrakları asılırken, taziyeleri kabul eden aile, şehit oğullarının cenazesinin gelmesini bekliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler