Kainat Güzeli seçiliyor: İlklerin etkinliğinde dikkat çeken adaylar

Kainat Güzeli seçiliyor: İlklerin etkinliğinde dikkat çeken adaylar

Bu yıl 72'ncisi düzenlenecek Miss Universe (Kainat Güzeli) Güzellik Yarışması'nda adaylar podyuma çıktı... Bu yılki adaylar arasında çok farklı profile sahip isimler var.

ÖNÜMÜZDEKİ pazar günü gerçekleşecek olan 2023 Kainat Güzellik Yarışması’nda adaylar ön eleme için podyuma çıktı... Uluslararası haber ajanslarının yakından takip ettiği etkinlikte ise birçok tabu yıkılıyor.

Farklı kültürlerden, etnik geçmişten ve dinden kadının katıldığı etkinlikte bu yıl ise çok farklı profiller jürinin karşısına çıkacak. Bu yılki yarışmada 2 trans birey, bir büyük beden manken ve evli ve çocuklu adaylar yer alacak. Öte yandan Pakistan da tarihinde ilk kez yarışmada bir aday ile boy gösterecek.

1. Rikkie Valerie Kolle

Hollanda tarihinde ilk kez bir trans birey tarafından temsil edilecek.

Hollanda adına sahneye çıkacak Rikie Valerie Kolle, bu yılki yarışmada yer alacak ilk transeksüel aday. 2012 yılında Kainat Güzellik Yarışmaları’nda, "Sadece kadın doğanlar yarışmaya katılabilir" maddsi kaldırılmıştı. 2018 yılında İspanya güzeli Angela Ponce ilk trans birey olarak yarışmaya katılmıştı.

Bu yıl iki trans bireyin yer alacağı yarışmada Kolle de ülkesini temsil eden ilk trans birey olacak.

2. Marina Machete

Portekiz’in adayı Marina Machete

Portekiz adına aday olan Marina Machete de yarışmadaki bir diğer trans birey. Portekiz tarihinde ilk kez bir trans birey güzellik kraliçesi tacını almak için mücadele edecek.

3- Jane Dipika Garrett

Nepal’in adayı olan 22 yaşındaki Garrett da son dönemin popüler akımlarından beden olumlamanın temsilcilerinden.

Garrett, bütün kadınları temsil ettiğini söyledi.

Büyük beden mankeni olan Garrett, güzellik yarışmalarındaki algıyı yıkmak istediğini söylüyor. Ön eleme turunda büyük alkış toplayan Garrett, “Ben bütün kadınları temsil ediyorum. Güzel olmanın tek bir yolu yok, her kadın olduğu gibi güzeldir” dedi.

4- Erica Robin

Pakistan’ı Erica Robin temsil edecek.

Bu yıl Pakistan ilk kez Kainat Güzellik Yarışması’na katılıyor… 19 Kasım’da El Salvador’da düzenlenecek etkinlikte boy gösterecek isim ise 24 yaşındaki Erica Robin.

Robin, ön eleme ve fotoğraf çekimlerinde burkini ve tesettürle verdiği pozlarla dikkatleri üzerine çekti.

5- Maria Camila Avella Montanez

Bu yıldan itibaren etkinlik komitesi evli ve çocuk sahibi olan kadınların da yarışmasına izin verdi.

Evli ve çocuklu olan Kolombiya güzeli tarihe geçti.

Kolombiya güzeli Maria Camila Avella Montanez de bu kategoriye giren ilk isim oldu. 28 yaşındaki güzellik kraliçesi adayının Amelia isimli bir kızı da var.

6- Michelle Cohn

Guatemala adına yarışan Cohn da iki çocuk annesi.


Cohn, ülkesinde ödül kazanınca ailesi sahneye çıkıp kutlamıştı.

Cohn, eşinin kendisini çok desteklediğini söylerken, ailesinin kendisine mutluluk ve güç verdiğini de söyledi.

7- Brooke Bruk-Jackson

Bu yıl Afrika ülkesi Zimbabve’yi temsil edecek isim de büyük tartışma yarattı… Bu yıl 21 yaşındaki Jackson Zimbabve için etkinliğe katılırken, genç kadının seçilmesi büyük tepki çekti.

Zimbabve güzeli ülkesinde tartışma yarattı.

Ağırlıklı olarak koyu tenlilerin yaşadığı ülkede 21 yaşındaki sarışın mankenin seçilmesi yerel halkın tepkisini çekti. Geçtiğimiz haftalarda birçok Zimbabveli, “O bizi temsil etmiyor” diyerek tepki göstermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler