Kamer Gençle Elitaş TBMMde kapıştı!

Kamer Genç'le Elitaş TBMM'de kapıştı!

TBMM Genel Kurulu'nda CHP'li Kamer Genç'in AK Parti'ye yönelik sözleri yine tansiyonu yükseltti.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş arasında "adam değilsin" tartışması çıktı

ELİTAŞ: SÖYLEYENE BAKARIM ADAM MI DİYE
CHP'li Genç'in, AK Parti'nin Türkiye'yi bölmeye çalıştığını ve sattığını söylemesi üzerine AK Parti grup Başkanvekili Elitaş sataşma gerekçesiyle söz alarak, "AK Parti'nin bütün sözcüleri AK Parti'nin kurulduğu günden bu tarafa bu ülkeyi bir ve beraber tutmaya çalışmak için tek bir söylemle altını çizerek, tek vatan, tek devlet, tek bayrak ilkesinden ayrılmayan bir partiye bunu söylemek büyük haksızlıktır." dedi.
 
Genç'in 2007'de bir Alman firmaya yüzde 5 ortak olarak Aksaray'da teşvik kanunu kapsamında yatırım yaptığını belirten Elitaş, "Tunceli'de yatırım yapmayan Aksaray'da yatırım yapıyor. Lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye" şeklinde konuştu.
 
GENÇ: ERDOĞAN BOP'UN EŞ BAŞKANI
Bunun üzerine Genç, Başbakan Erdoğan'ın BOP'un eş başkanı olduğunu belirterek, "BOP ne amaçla kurulmuş? ABD, 'benim süper güç olarak devam etmem için Ortadoğu'da Türkiye başta olmak üzere hiçbir büyük devletin kalmaması gerekiyor' diyor. Erdoğan da BOP'un eş başkanı. Bundan fazla Türkiye'yi bölmeye yönelik bir gösterge var mıdır? Ülkesine bu kadar ihanet düşüncesinde olan birilerine ne diyebilirim? Sen donanmada kumandan bırakmayacaksın, sonra bunu söyleyenlere 'saman' meselesi diyeceksin; ben o saman meselesinin hesabını veririm" dedi.
 
ELİTAŞ: SÖYLEDİĞİ LAF DEĞİL, KENDİSİ DE ADAM DEĞİL
Kürsüye yeniden gelen Elitaş, "Bu şahsın en büyük marifetlerinden biri yalan ve iftiradır, hakarettir. Cevap vermeye de değmez. En büyük özelliklerinden biri burada milleti tahrik edip dava kazanmak. Sana iki tane dava kaybettim, karşılıklı hakaretler vardı. Biz milletvekiline dava açılmaz dedik. Ama sen son gün gittin benimle ilgili dava açtın hatta 'ben bunu almayacağım' dedin, sonra haciz getirmeye kalktın. Alman seni öyle avlamış ki yüzde 5 vermiş. Samanı kimseye paylaştıramazsın, aileni katmıyorum, anca sana yeter. Bir kez daha Mevlana'nın sözünü hatırlatıyorum; 'Önce lafa bakarım laf mı diye, sonra söyleyene bakanım adam mı diye.' Söylediği laf değil, kendisi de adam değil" şeklinde konuştu.
 
GENÇ: ADAM OLMAYAN BENİM LAFIMI ANLAMAZ
Genç ise, Elitaş'a, "Benim lafımı anlamak için adam olmak lazım. Adam olmayan zaten benim lafımı anlamaz. O yüzden ben Mustafa'nın lafını boşa alıyorum" dedi. Elitaş'a açtığı 2 bin liralık tazminat davasında bin 500 biranın avukata gittiğini söyleyen Genç, "500 kaldı, istersen Mustafa sana vereyim. Siz dava açınca hakim 10 bin, 15 bin ceza veriyorlar; işte adalet bu" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler