Kamp Eğitim Merkezi Çankırıya kazandırılmalı

Kamp Eğitim Merkezi Çankırı'ya kazandırılmalı

2009 Aralık ayında Judo ve Kuraş Federasyonu'na devri gerçekleştirilen tesise o günden bu yana tek çivi çakılmadı.

15 Aralık 2009 tarihinde Çankırı'da gerçekleştirilen devir teslim töreni ile Judo ve Kuraş Federasyonu'na devredilen İsmail Hakkı Karadayı Kamp Eğitim Merkezi tekrar Çankırı'ya kazandırılmalı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Judo ve Kuraş Federasyonu arasında yapılan Protokol neticesinde, 2009 yılında 26 dönüm üzerine içinde bir spor salonu ve 85 yatak kapasiteli İsmail Hakkı Karadayı Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi , Judo ve Kuraş Federasyonu'na  tahsis edilmişti.
 
Zamanın Gençlik Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız "Tesisin bakım onarım maliyetlerini karşılayamıyoruz! Bu yüzden devretmek zorunda kaldık" şeklinde bir açıklama yaparak hem İl Müdürlüğü hem de siyasi erk açısından Çankırı'nın ne derece zavallı bir duruma düşürüldüğünü hiç mi hiç gözönüne almamıştı.
 
TESİSİN DEVRİ İLE İLGİLİ O GÜNLERDEKİ İDDİALAR VAHİMDİ
Çankırı'nın sahip olduğu spor salonları gözönüne alındığında, önemli bir tesis konumunda olan İsmail Hakkı Karadayı Kamp Eğitim Merkezi'nin 2009 Aralığında yapılan devir teslim sürecinde günün Gençlik Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız'la ilgili çeşitli iddialar gündeme gelmişti. İddialara göre Müdür Yıldız'ın Almanya seyahati karşılığı böylesi bir deviri gerçekleştirdiği günlerce konuşulmuş ve bu iddialar somut belgelere dayandırılamamış, konuşulanlar havada kalmıştı.
 
cankiri-kamp-egitim-merkezi-sozcu-resim-042.jpg
 
FEDERASYONA SAĞLANAN
600 BİN TL KAYNAK BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR
Devir teslim sonrası Sözcü18'e açıklamalarda bulunan Federasyon Başkanı Fatih Uysal "Federasyonumuza sağlanan 600 bin tl kaynak ile binanın yeni baştan güçlendirme ve restorasyon çalışmalarını yapacağız" demesine karşın aradan geçen iki yılı aşkın bir süredir tesislerde herhangi bir çalışma yapılmadığı görülmekte.
 
Geçen süre içerisinde tesisin bakım ve onarımı ile ilgili yaşanan sorunların devam ettiğini gözönüne aldığımızda, mevcut tesislerin tekrar Çankırı'ya kazandırılması gerektiği konusunda bugünkü bürokratik kadro başta olmak üzere günümüz milletvekillerinden de destek alınacağı kanaatini taşıyor, bir hiç uğruna elden giden İsmail Hakkı Karadayı Kamp Eğitim Merkezi'nin tekrar Çankırılı'nın hizmetine iadesini Sözcü18 Haber Merkezi olarak talep ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
15 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler