Kamuoyuna Duyuru

Kamuoyu'na Duyuru

Lozan Yapı Elektrik Maden San. ve Tic. A.Ş'den duyuru.

KAMUOYU'NA DUYURU

1 Mayıs 2012 Salı günü Sözcü18.com isimli internet sitesinde yeralan "Germece'ye yapılacak tuz fabrikasına karşıyız" başlıklı haberde Has Parti Çankırı İl Başkanı Şevket Koç'a ait açıklamada, Lozan Yapı Elektrik Maden San. ve Tic. A.Ş. tarafından Germece İstasyonu yanında kurulması planlanan Türkiye'nin en büyük rafine tuz fabrikası ile ilgili asılsız iddialarda bulunularak, yapılacak yatırım engellenmeye çalışılmaktadır.
 
Haber metninde ayrıca Ak Parti Çankırı milletvekili Sayın İdris Şahin'in de şirketimizin ortağı olduğunu ima eden cümleler sarfedilerek, milletvekilimiz karalanmak istenmektedir. Şirketimiz olan Lozan Yapı A.Ş'nin ortakları arasında İdris Şahin isimli hiç kimse yoktur. Şirket ortaklık yapısı Ticaret Sicili gazetesinde açık bir şekilde yer almaktadır.
 
Bununla birlikte Çankırı Ak Parti milletvekili sayın İdris Şahin'in 62 milyon TL'lik böylesi büyük bir yatırımın Çankırı'ya kazandırılması için gereken ilgiyi göstermesi çok doğal ve takdir edilmesi gereken bir husustur.
 
Haberde yeraldığı şekilde; Çevreye ve civardaki tarım arazilerine zarar vereceği iddia edilen ve kurulma aşamasındaki tesis, dağın altındaki kaya tuzunu eriterek elde ettiği tuzlu suyu, yine yer altından borularla getirip havaya sadece buhar vererek rafine tuz imal edecektir. Üreteceği tuzu el değmeden otomatik makinalarla paketleyecek olan tesis, üretiminin yüzde 80'ini demiryoluyla yurt dışına ihracat edecektir.
 
Yüksek teknoloji ile çalışacak, günlük olarak 1200 ton rafine tuz üretecek ve yaklaşık 520 kişiye uzun yıllar ekmek kapısı olacak olan bir tesisin çevreye ne tür bir  zarar verebileceğini Sayın Çankırı halkının takdirine sunuyoruz. 
 
Böylesi bir üretim ve yatırım planlaması ile Çankırı ekonomisine önemli kazançlar sağlayacak olan yatırımımızı engelleme yönünde yapılan bu tür açıklamalarla gündeme taşıyanların maksat ve amaçlarını da anlamakta zorlandığımızı belirtir; Sağduyulu Çankırı halkının takdirlerine sunarız.
 
LOZAN YAPI ELEKTRİK MADEN SAN. ve TİC. A.Ş. 

Önceki ve Sonraki Haberler