Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Şahin iddiaları yanıtladı

Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Şahin iddiaları yanıtladı

'Kamyoncular kooperatifinde saltanat' başlıklı haberimizde yer alan iddialar, Başkan Ali Şahin tarafından cevaplandırıldı.

Sözcü18 sayfalarında yer alan "Kamyoncular Kooperatifi'nde saltanat" başlıklı haberimizde gündeme getirilen iddialar, haberin muhatabı olan S.S. Çankırılı Kamyoncular ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Şahin tarafından çürütüldü. Başkan Şahin, Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'nin bazı kooperatif üyelerinin gündeme taşıdığı soruları tek tek yanıtladı.

Kooperatif Başkanı Ali Şahin "Kooperatifimiz ve şahsımla ilgili olarak ortaya atılan iddiaların kaynağı belli. O arkadaş Mart 2014'de seçimlerde benim rakibimdi. Ben 136 oyla başkanlık koltuğuna otururken Adnan Kuvvet 33 oy alabilmişti! Kendisi bu kooperatifte 30 kez başkanlığa aday olsa, 30'unda da sandıktan yenik çıkar. Ben şahsen başkan olarak kendisini bu kooperatife kapıcı olarak dahi almam" diyerek oldukça sert çıkış yaptı.

Başkan Ali Şahin, Vedat Beki'nin sorularını tek tek cevapladı. İşte o sorular ve Başkan Şahin'in verdiği cevaplar:

- Göreve geldikten sonra makam aracınızı yenilediğiniz iddia ediliyor. Böyle bir yenileme işi yaptınız mı? Gerekçeniz neydi?

- Ben göreve geldiğimde teslim aldığım nakit, kasadaki 5 bin tl idi. 9 aylık görev sürem içerisinde 600 bin tl harcayarak yeni bir kooperatif binası yaptım. Bunu da kooperatif olarak girdiğimiz ihalelerden sağladığımız girdilerle gerçekleştirdik. Benim yaptığım harcamaların tamamı yönetim kurulumun bana verdiği yetkiler çerçevesinde. Bana verilen yetkilerin dışına çıkarak keyfi bir uygulama yapma şansımın olmadığını bu işlerin içinde olanlar az çok bilir. Daha önce 2011 model bir jeepimiz vardı. Bu araç km'de 70 krş yakıyordu. Bununla birlikte bakım masrafları da hayli para tutuyordu. Yönetim olarak böylesi bir masraf karşısında daha ekonomik ve bize yük olmayacak bir araç almayı kooperatifin menfaatine gördük ve bu alımı gerçekleştirdik. Jeepe binerken şimdi binek bir otomobile biniyor ve km'de 25 krş yakıyoruz. Bununla birlikte bakım masraflarını da hemen hemen sıfır maliyete düşürdük. Hesaplar ortada. Kooperatifin menfaati neyse onu icra ettik.

- Kooperatifin defterlerine Defterdarlık neden el koydu? Bununla birlikte çalıştırdığınız iki görevli ile yaşamış olduğunuz problem nedir? Bu problemden dolayı kooperatifiniz maddi kayba uğradı mı? Yaşanan sorunu nasıl çözdünüz?

- 2001 yılında Defterdarlığa yapılan bir şikayet dilekçesi sonucu, kooperatifimizce kesilen teberru makbuzları karşılığı olarak Maliye bize 74 bin tl ceza kesti. Bu uygulama daha önceki yönetimler tarafından karar defterine işlenmiş biz de o karar gereği benzer uygulamayı yapıyorduk. Ancak kooperatifin kestiği 'teberru makbuzları' ile devletin KDV zararı oluyormuş! Yapılan iş usülsüz bulunduğu için böylesi bir cezaya çarptırıldık. Bugün için Maliye'nin istemiş olduğu doğrultuda icraatimiz devam ediyor. Bununla birlikte kooperatifimiz bünyesinde iki personelimiz bekçi olarak çalışıyordu. Bu arkadaşlarımıza 12 saat çalıştıkları halde normal mesai dışındaki 4 saat için mesai ücreti ödenmemiş. Kendileri haklı olarak Çalışma Bölge Müdürlüğüne şikayetçi oldular. Yapılan inceleme sonucunda bu iki arkadaşımızın bayram ve tatil günleri mesaileri de toplandığında kooperatifimizden geriye dönük yaklaşık 130-140 bin tl gibi bir alacakları ortaya çıktı. Biz yönetim olarak bu iki arkadaşımızla uzlaşmaya giderek kendilerine 70 bin tl dolayında bir bedel ödeyerek yaşanan sorunu ortadan kaldırdık. Her iki olayda da 9 aylık yönetimimin ve de şahsımın herhangi bir kusuru yoktu. Biz yılların birikmiş sorunlarını sahip olduğumuz bütçeden karşıladığımız paralarla ödeyerek ortadan kaldırdık.

- Yönetim olarak Kooperatif'e yeni üye kaydı yapmamakla suçlandığınız gibi; Kızılırmak'ta yaşayan bir kamyoncuyu da üye yapmadığınız, ancak İstanbul'da yaşayan ancak Ilgazlı olan bir başka kamyoncuyu da kooperatife üye yaptığınız yönünde iddialar var. Bu iddialar için ne söyleyebilirsiniz?

- Ben böylesi iddialara ancak güler geçerim. Neden derseniz; Benim kooperatife bir kişiyi üye yapabilme gibi bir yetkim yok. Bu yetki tüzüğümüz gereği Genel Kurulumuzun yetkisinde. Bunun dışında kooperatifimizde 'devir' yoluyla üyelik mevcut. Bunun da piyasası belli. 6-7 bin lira gibi bir satın alma ile devir üyelik yöntemi sonucu kooperatifimize üye olmak mümkün. Kooperatif olarak sektörde öylesine gerilerdeyiz ki, bu devir üyelik rakamlarımızdan ortada. Komşu il Kastamonu'da devir üyeliğin ederi 80 - 100 bin tl civarındayken, Adapazarı'nda bu rakam 250 bin tl'ye kadar çıkabiliyor. Bunun nedeni de bu bölgelerdeki kooperatiflerin mevcut olan iş hacminden kaynaklanıyor. Üzülerek belirteyim ki 9 aydır başkanlığını yaptığım kooperatifimizin iş hacmi ile üyelerimiz nezdindeki rakamsal boyutu böylesi düşük bir seviyede. Bu da gösteriyor ki başta siyasilerimiz olmak üzere kamyoncu esnafına şehirde sahip çıkan olmamış. Zaman kamyoncu esnafının aleyhine çalışmış.

AKP MİLLETVEKİLİ HÜSEYİN FİLİZ KAMYONCULARIN YANINDA
Çankırı'daki kamyoncuların yaptığı 'destek çağrısı'na AKP Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz kulak verdi ve dün kamyoncuları ziyaret etti. Ziyaretle ilgili olarak Kooperatif Başkanı Ali Şahin "Sayın milletvekilimiz bizlere destek olduğunu, bizimle beraber olduğunu belirtti. Böylesi bir destek bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Ateş başında kendisine çay ikram ettik, sorunlarımızı aktardık. Sayın Filiz de bizlerin taleplerinin yerine getirilmesi yönünde her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti. Kamyoncu esnafı adına kendisine teşekkür ediyorum" dedi.

"Kamyoncular Kooperatifi'nde Saltanat" - TIKLA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler