Kandiliniz mübarek olsun

Kandiliniz mübarek olsun

Bugün Miraç Kandili...

Hz. Muhammed’in göğe yükseldiği gece olarak kabul edilen Miraç Kandili bu gece kutlanacak.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Miraç Kandili mesajında, ''Sevgili Peygamberimizin miracından ilham alarak bireyin, toplumun ve topyekun bütün insanlığın yükselişi üzerinde yeniden düşünmek durumundayız'' ifadesini kullandı. 
 
Görmez, Miraç'ın her şeyden önce yükselme yollarının yegane sahibinin Yüce Allah olduğunun bilincine varabilme olduğuna dikkati çekerek, şu ifadelere yer verdi:
 
''Miraç, bir yükseliştir. Fiziğin metafiziğe, bedenin ruha, ruhun sahibine, kulun Allah'a yükselişidir. Beşerilikten insanlığa yükseliştir. Müslümanlar bu yükselişi tıpkı Resul-i Ekrem (SAS) gibi ancak O'nun razı olacağı bir hayatı yaşayarak gerçekleştirirler. Miraç, sadık ve samimi bir iman, ibadet ve taat, ihlas ve takva, güzel huy ve ahlak, hayır ve hasenat, hak ve hakikat, doğruluk ve dürüstlük, adalet ve sevgi, merhamet ve şefkat, dostluk ve kardeşlik, sabır ve sebat, fedakarlık ve cömertlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi fazilet ve erdemlerle yükselmektir.''
 
Miraç'ın, göklere olduğu kadar insanın kendi semasına yani kalbine ve iç dünyasına doğru da yapması gereken bir yolculuk olduğunu belirten Görmez, yeryüzünün iki manevi merkezinde, Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa'da Resul-i Ekrem ile gerçekleşen bu mübarek yolculuğun, bugün insanlığın manevi merkezi gönül dünyasında da gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı.
 
KANDİL MESAJLARI
AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, kandillerin, kardeşlik duygusunu, dayanışma ruhunu, milletçe yaşama duygu birliğini en üst düzeyde tazeleme günleri olduğunu söyledi. 
 
Milletvekili Başer, Müraç Kandili dolayısıyla yayınladığı yazılı mesajda, kandillerin önemine değindi. Başer, "Bu birlik, beraberlik ruhunu, bu duygu birliğini güçlendirerek geleceğe taşıdığımız takdirde, daha güzel ve aydınlık yarınlara mutlaka ulaşacağımızdan hiç kuşku duymuyoruz." dedi.
 
MHP ÇANKIRI İL BAŞKANI
ARİF SOYSAL'IN KANDİL MESAJI
 
"16 Haziran 2012 Cumartesi gününü pazara bağlayan gecenin Miraç Kandili olması nedeniyle bu gecenin iyi değerlendirilmesi “İsra ve Miraç mucizesi, Yüce Allah'ın sonsuz kudretinin eserlerini göstermek için Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'ya (sav) bahşettiği manevi yükselişi ve huzur-u ilahiye kabul edilişi ifade etmektedir.. "Hz. Peygamber'in (sav) bu mucizesi, ilahi rahmet ve huzura erişmenin, yücelmenin, yükselmenin maddi ve manevî olarak kalkınmanın, gönül ve ruh dünyasının temizliğinden, ahlaki erdemlere yükselişten geçtiğine işaret etmektedir. Gerçek anlamda gönül ve ruh temizliğinin yolu da Yüce Allah'ın emirlerine bağlılık, çalışmak ve O'na boyun eğmekten geçer. O'na boyun eğmek ise; emirlerini yerine getirmek, yasaklarından uzak durmakla mümkündür”.
 
İsra suresi 1.ayet mealinde“Ayetlerimizden bir kısmını göstermek için kulunu bir gece Mescid-i Haram'dan alıp çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ'ya götüren Allah’ın şanı ne yücedir. Şüphesiz ki O her şeyi hakkıyla işiten, her şeyi hakkıyla görendir.”(3)İsra 17/1  “Rabbimizin bizden yerine getirmemizi istediği emirlerinden biri müminin miracı olan namaz ibadeti de bu gece farz olmuştur. Her an Allah'ın gözetim ve denetimi altında olduğu bilinç ve şuuru içerisinde olan insanın, hayatının farklı bir anlamı vardır. Hayatının farkına varan insan ise kin tutmanın, bencilliğin, kıskançlığın, haset ve fesadın, çıkar peşinde koşmanın, düşmanlık beslemenin, insan haklarına saygısızlığın manevi olarak kalkınmamıza, yükselmemize ve yücelmemize en büyük engel olduğunun farkına varacaktır. İşte bu kutsal gün ve geceler, bizlere ferdi ve içtimai hayatımızda iman, ibadet ve ahlak bakımından kendimize çeki düzen verme, kendimize gelme, kendimizi yenileme, ümitsizlikten kurtulma, geleceğe ümitle bakma fırsat ve imkanı vermektedir. Bu fırsatları ganimet bilerek lehimize çevirmeli, geçmişteki hata ve kusurlarımızdan dolayı tövbe ve istiğfar etmeli, pişmanlık gözyaşları dökmeli, dünyada olup biten kötülüklerin son bulması, akan kan ve gözyaşlarının dinmesi için O'na dua etmeliyiz.
 
Bu vesile ile halkımızın Miraç Kandilini en kalbi duygularımla kutluyor, yapacağımız ibadet, dua ve niyazlarımızın kabul görmesini, Müslümanların, birlik ve beraberliğine, milletimizin ve bütün insanlığın barış, huzur ve saadetine vesile olmasını Yüce Allah'tan temenni ve niyaz ediyorum”."
 
HAS PARTİ ÇANKIRI İL BAŞKANI
ŞEVKET KOÇ'UN KANDİL MESAJI
 
HAS Parti Çankırı İl Başkanı Şevket KOÇ, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, miracı “yükseliş ve sevgiye aydınlığa, kardeşliğe ve tevazuya yöneliş” olarak tanımladı. 
 
Adalet, özgürlük ve hakça paylaşım gibi değerlerin hiçe sayıldığını, dünyanın birçok bölgesinde Müslümanların ''tarihte eşine az rastlanır insanlık dışı katliamlara maruz bırakıldığını'' ifade eden Koç, mesajında şu görüşlere yer verdi; 
 
''Yeryüzünde yeniden iyiliğin, barışın ve adaletin hakim olabilmesi için Miraç'ta bildirilen ilahi prensiplere daha sıkı sarılmak ve bu prensipleri hakim kılmak için çalışmalıyız. Miraç Kandili, barış ve huzur içinde yaşanan adil bir dünyanın kuruluşu için bir başlangıç olsun. Milletimizin İslam âleminin ve kıymetli hemşerilerimin Miraç Kandili'ni kutluyor. Bütün insanlık için barış ve huzur diliyorum.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler