'Kapıyı kırın alın' tapesi internete düştü

'Kapıyı kırın alın' tapesi internete düştü

Son ses kaydı şoke etti: Kapıyı kırın alın adamı

İnternette dün akşam yayına koyulan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya ait olduğu iddia edilen iki telefon kaydı, Türkiye gündemine oturdu.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan hemen sonra kaydedildiği öne sürülen telefon konuşmalarına ilişkin ilk kayıtta, dönemin Başbakanlık Müsteşarı olan Ala, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya, internette kurduğu sitede, devletin gizli kodlu belgelerini yayınlayan bir gazetecinin "gözaltına alınması" talimatı veriyor.

İnternete düşen kayıtlarda Ala, gazeteci Mehmet Baransu'nun gözaltına alınması konusunda, "Mahkeme kararına gerek yok, kapısını kırın alın o adamı” ifadesini kullanıyor. Kayda göre Ala, savcının gözaltı kararı vermemesi ihtimaline karşı ise, "savcıyı da alın" talimatı veriyor.

Ala, gözaltı talimatını, internette gizli belge yayınlayan gazetecinin "suç işlediği" gerekçesine dayandırıyor. Gözaltının da "suç üstü" kapsamına sokulmasını istiyor.

Ala, "Resmi Konutta toplantıdayız" ve "şu anda herkes burada, tereddüt edilecek bir şey yok" cümleleriyle de, talimatın sadece kendisine ait olmadığı  mesajını veriyor.

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarından hemen sonra, 19 ve 20 Aralık tarihlerinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında, ilgili bakanların ve bürokratların da katılımıyla ard arda toplantılar yapılmıştı.

"YÜZDE 50 OYUMUZ VAR. YAPTIĞINIZI SUÇ OLMAKTAN ÇIKARIRIZ..."
Yine internete düşen ve aynı dönemde olduğu iddia edilen ikinci kayıtta ise, Efkan Ala'nın, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer ile yaptığı öne sürülen telefon konuşması yer alıyor.

Kayıtta Ala, BTK Başkanı Acarer'e söz konusu gazetecinin internet sitesinin kapatılması talimatı veriyor. Acarer'in tereddüt etmesi üzerine ise, Ala'nın zaman zaman küfre varan ifadeler kullanarak, hükümetin aldığı yüzde 50 oya atıf yaptığı yer alıyor. Kayıtta, Ala'nın olduğu öne sürülen "biz yasa yapan yeriz, gerekirse hangi yasa yapılıyorsa onu yapar, sizin yaptığınızı suç olmaktan çıkarırız" ifadesi de yer alıyor.

5809 sayılı Elektronik ve Haberleşme Kanunu, BTK'ya "Abone, kullanıcı, tüketici ve son kullanıcıların hakları ile, kişisel bilgilerin korunmasına ilişkin gerekli düzenlemeleri ve denetlemeleri yapma" yetkisini veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler