Kaplan, tek pençeyle aslanı öldürdü!

Kaplan, tek pençeyle aslanı öldürdü!

Atatürk Orman Çiftçiliği Hayvanat bahçesinde kaplan, tek pençe ile aslanın canını aldı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, bugün bazı basın organlarında “Mafyanın Kaplanı Aslanı Parçaladı” başlığıyla yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

AOÇ Hayvanat Bahçesinde 6 kaplan, 3 aslan bulunduğu belirtilen açıklamada, uzun yıllardır AOÇ Hayvanat Bahçesinde bulunan bu hayvanların, haberlerde iddia edilen yerlerinden alınmadığı ifade edildi.

Kaplanların Belçika'dan bir çift olarak ithal edildiği, onlardan elde edilen yavrularla sayının bugünkü rakama ulaştığı, 1960'lı yıllarda getirilen aslanların da kendi içlerinde nesillerini devam ettirdikleri bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“AOÇ Hayvanat Bahçesindeki bir kaplan, 4 Eylül 2010 tarihinde sadece kolun geçebileceği kapı aralığından, pençesiyle aslanı boyundaki şah damarından yaralamış ve aslan ölmüştür. Kaplanın demir parmaklıkları genişletmesi, aslan kafesine geçmesi ve içeride onu parçalaması kesinlikle söz konusu değildir.

AOÇ Hayvanat Bahçesi, hem yerel hem de uluslararası standartlara uygun işletilmekte olup herhangi bir güvenlik zafiyeti söz konusu değildir. 1933 yılından beri işletilen Hayvanat Bahçesi, hem hayvanların hem de ziyaretçilerin güvenliği açısından hiçbir risk taşımamaktadır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler