Kar, Taşyakasına düştü

Kar, Taşyakası'na düştü

Mevsimin ilk kar yağışı dün Taşyakası bölgesinde gerçekleşti. Kurşunlu ilçesinde gündüz başlayan kar yağışı, yer yer etkili oldu.

Mevsimin ilk kar yağışı dün Taşyakası olarak adlandırılan E-80 karayolu üzerindeki ilçelerde kendisini gösterdi.

Kar, dün akşam saatlerinde Kurşunlu ilçesinde lapa lapa yağarak bölgede yaşayanlara "merhaba"sını çekti.

Gecenin ilerleyen saatlerinde de bölgede zaman zaman etkili olan kar yağışı ile birlikte ısının -7 derecelere kadar düştüğü öğrenildi.

Kar yağışının bugün gündüz saatlerinde de sürmesi halinde bölgenin beyaz örtüyle kaplanması beklenmekte.

KURŞUNLU İLE KIRKLARELİ'NİN HAVA DURUMU AYNI!

Dün gündüz saatlerinde kendisini sulu sepken yağarak gösteren kar, aslında yıllardır 10 Kasım günü ortaya çıkıyordu. Yıllardır bu tarihte yağan kar, 2011 yılında bir gün rötar yaparak Kurşunlu'ya yağdı.

Sözcü18 yazı ailesinden Ömer Faruk Eryılmaz'la kar yağışı sonrası yaptığımız görüşmede "Kurşunlu'nun hava durumu Trakya'daki Kırklareli ili ile birebir aynı olmasıdır. Kurşunlu'da yaşayanlar hava durumunu Ankara'ya göre değil, Kırklareli'e göre takip ederler. Orada hava yağışlıysa Kurşunlu da yağışlıdır. Orada kar varsa, Kurşunlu'da da kar vardır" diyerek ilginç bir ayrıntıyı da bizlerle paylaştı.

BU KIŞ DOĞALGAZ KULLANIMI DA BAŞLAYACAK

Öte yandan Kurşunlu ilçesinde çalışmaları sürdürülen doğalgaz hatlarının döşenme işlemi de tüm hızıyla sürdürülüyor. Kargaz Çankırı İşletme Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre Kurşunlu Seramik Tesislerinin geçen ay kullandığı gaz oranı Çankırı Merkez'in kullandığı gaza eşdeğer boyutlara yaklaştı. Çankırı Merkez'de 1 aylık doğalgaz tüketiminin 1 milyon 200 bin m3 dolayında olduğu görülürken, sadece Kurşunlu seramik geçtiğimiz ayda 800 bin m3 doğalgaz tüketimi gerçekleştirdi.

İlçe merkezinde vatandaşların abonelik işlemleri ile birlikte gerekli olan tesisatları da gerçekleştirdikleri takdirde evlerinde doğalgaz kullanımının da önümüzdeki günlerde gerçekleşebileceği öğrenildi.

BÖLGEDE TRAFİK  KAZALARINDA BÜYÜK ARTIŞ YAŞANDI

Sözcü18 Haber Merkezine ulaşan bilgilere göre dün bölgede başlayan kar yağışı, E-80 üzerindeki yoğun trafikte de kendisini olumsuz olarak gösterdi. Gece boyunca yaklaşık bölgede 20'ye yakın maddi hasarlı ve hafif yaralı trafik kazaları gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler