Karaali: ''Çankırı kadınının tehditle...''

Karaali: ''Çankırı kadınının tehditle...''

Çankırıspor Kulübü Başkanı Sevda Karaali, "Talihsiz bir 2. yarı başlangıcının ardından oynadığımız Sarıyer maçını kazanmaya çok ihtiyacımız varken, 2-0 kaybettik" dedi...

Başkan Karaali Sarıyer karşılaşması sonrası yaptığı değerlendirmede "Şartlar ne olursa olsun önümüzde 15 haftamız daha var. Kadromuz bu durumun bilincinde ve durumla baş edebilecek tecrübede. Kart cezalıları ve sakatların dönüşüyle, teknik kadronun eli daha güçlü hale gelecektir" dedi.

Giresunspor maçında yaşanlara da değinen başkan Karaali şunları söyledi:

"Giresun maçıyla ilgili PFDK, olayı şekli olarak değerlendirip 'maça yeterli sayıda futbolcu ile çıkılmadığı' gerekçesiyle 'hükmen mağlup' kararı verse de; söz konusu maçta lisanslı 14 futbolcumuz olduğu ve bu futbolculara noter aracılığı ile resmi davet yapılmasına rağmen, resmi sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmeyip suç işledikleri, bilerek ve isteyerek kulübü zor duruma düşürdükleri, müsabakaya çıkma sorumluluklarını yerine getirmemeleri nedeniyle tahkime başvurulacaktır.

Resmi davete rağmen tesise gelmeyen, maça çıkmayan futbolcuların kulübe verdiği maddi-manevi zarar karşılığında 1 milyon TL tazminat davası açılacaktır. Haklı hiçbir yasal gerekçeleri, resmi şikayetleri olmadığı halde keyfi olarak yapılan bu davranış meslek ve iş ahlakıyla da bağdaşmamaktadır. Bu nedenle yaptığı işin sorumluluğunu alma bilinci olmayanlar ve mesleki ahlak kurallarını hiçe sayanlar futbol ailesi de dahil hiçbir sektörde faaliyet göstermemeli kanaatiyle bu şahıslar hakkında futboldan men cezası talebinde bulunacağız."

EN AZ KASIMPAŞA-BEŞİKTAŞ MAÇI KADAR CİDDİ BİR DOSYADIR
"Tüm bu yaşananlar basit bir lisans çıkaramama olayı değildir" ifadelerini kullanan Başkan Karaali, "Nitekim sezonun 2.yarısı başlarken bizim yeteri sayıda lisanslı sporcumuz vardı. Transfer devam etmekte, lisansa engel borcumuzun büyük bir bölümü de yatırılmıştı. Türk futbol tarihinde mesleki ve hukuki açıdan ciddi anlamda  incelenmesi gereken bir vakadır. En az Kasımpaşa-Beşiktaş maçı kadar farklı ve ciddi bir dosyadır.

Yasal hiç bir şikayetleri ve haklılıkları bulunmaksızın, tüm resmi davetlere rağmen sözleşmeden doğan sorumluluklarını yerine getirmeme neticesindeki keyfiyetin bedelini kulüpler mi ödeyecek, yoksa sorumluluk bilincinden uzak insanlar mı? Bunun oldukça zor ve daha önce yaşanmamış bir durum olması nedeniyle, kişilerin sorumsuzluğunun bedelini kulübe mal edilemeyeceği gerçeğinden yola çıkarak Giresun maçının oynanması talebimizin sonuna kadar takipçisi olacağız" dedi.

Karaali "Hep söylüyoruz 'Ligin büyüğü küçüğü yoktur.' Bu durum ve devamında alınacak kararlar; kulüplerin, yöneticilerin, sporcuların statü, görev, yetki ve sorumluluklarını tekrar gözden geçirmesini sağlayacaktır. TFF Tahkim Kurulu bu sorumluluğun altından kalkacak bilgi, donanım, vizyon sahibi bağımsız üyelerden oluşmakta olup, örnek teşkil edecek kararları Türk Futbol Ailesi'ne ışık tutacaktır" dedi.

ÇANKIRI HALKI HİZMETİ DE BİLİR, KIYMETİ DE
Yerel sıkıntılardan bahseden başkan Sevda Karaali, "Tüm bu önemli konularla birlikte yerelde yaşadığımız ve şehrin yerel yöneticisi tarafından organize edilen provokasyonlar, yalan haberler, bilgi kirlilikleri, taraftar organizasyonlarıyla kulübe zarar verme faaliyetleri tüm hızıyla devam etmekte.
Bu noktada kulüp yasal haklarını kullanarak emniyet teşkilatı, TFF duyarlılığı ile Çankırıspor Kulübü'nü ve sporcularını koruma altına almıştır. İstanbul'a gönderilen bir avuç insanın ilettiği gibi, İstanbul destek olmazsa biz korkutup kaçıracağız' söylemlerine Çankırı halkı hizmeti de bilir, kıymeti de, sorumluluk alan fedakarlığın değerini de, haksızlığa karşı dik duruşu da bilir, Çankırı kadınının tehditle, korkutmayla üstüne gitmeyle kaçmayacağını da bilir. Görür, bilir, kendi vicdanında tartar; zamanı gelince gereken cevabı verir. Biz hukuki mecralarda, haklarımızı aramaya, yeşilde formanın ve armanın hakkını vermeye gayret ediyoruz. Çankırıspor'la Çankırı'da bir şeylerin değiştiğini ispat etmeye devam edeceğiz. Futbol umuttur." diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler