Karabük-Zonguldak demiryolu hattı yenileniyor

Karabük-Zonguldak demiryolu hattı yenileniyor

Bakan Binali Yıldırım; Şimdi vefamızı gösterme, borcumuzu ödeme zamanıdır.

Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattı Projesinin Modernizasyonu temel atma töreni gerçekleştirildi. Karabük Garı’nda gerçekleştirilen temel atma törenine; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, TBMM eski Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Ulaştırma Komiseri Siim Kallas, Vali İzzettin Küçük, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, bölge milletvekilleri, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, şunları söyledi: “27 Mart 2012 günü himaye ve huzurlarınızda temelini attığımız Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren yolunun Köseköy-Gebze kesiminin finansmanı o güne kadar en büyük AB hibesiyle sağlanmıştı. Şimdi ise, AB’nin üye dışı ülkelerde finanse ettiği tek kalemde en büyük ulaştırma projesi olan Irmak-Karabük-Zonguldak Projesi’nin temelini atıyoruz.”
 
ŞAHİN: NÜFUS KİMSEYİ ALDATMASIN
TBMM eski Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin de konuşmasında, “Karabük’ün nüfusu kimseyi aldatmasın" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Karabük özgür ağırlığı yüksek olan bir ilimizdir. 3 haneli bir köyken, burada faaliyete başlayan KARDEMİR sadece Karabük’ün sadece çevresinin gelişmesine neden olmamış Türkiye’nin gelişmesine lokomotif olmuştur. Bir insanın performansı için vücudundaki kan damarlarının sağlıklı çalışması ne kadar önemliyse bir ülkenin çalışması standardı yüksek ulaşım ağlarına sahip olması gerekir.”
 
BAĞIŞ: HEYECAN VE MUTLULUK YAŞIYORUZ
Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Mart ayında Köseköy-Gebze hattından sonra bugün de Irmak-Karabük-Zonguldak Hattının rehabilitasyonu ile sinyalizasyon ve telekomünikasyon sistemlerinin temel atma törenini gerçekleştirmenin heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek şunları söyledi: "Avrupa Birliği ile Türkiye’nin ortaklaşa finanse ettiği Türkiye’deki en büyük proje olma özelliği de taşıyan Irmak-Karabük-Zonguldak projesi 227 milyon avronun, yani 520 milyon TL’nin üzerinde bir bütçeyle gerçekleşecek. Bu bütçenin 194.5 milyon avrosu, yani yaklaşık 450 milyon Avro’su da AB IPA fonlarından finanse edilecek."
 
Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı ve Ulaştırma Komiseri Siim Kallas da kısa bir konuşma yaptı.
 
YILDIRIM: BORCUMUZU ÖDEME VAKTİDİR
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise, demir yollarının ihmal edildiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün Karabük’ü Ankara’ya daha hızlı daha güvenli daha da yakınlaştıracak önemli bir projenin başlangıcı için buradayız. Bu projenin Karabük’e, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Karabük sanayi şehri, emek şehri, demir çelik endüstrinin öncü şehridir. Karabük, bu ülkenin kalkınması için Türkiye’nin zenginleşmesi için halkın refahı için çok çalıştı. Şimdi Karabük’e vefamızı gösterme, borcumuzu ödeme vaktidir. Bu borcu ödemek için buradayız.
48 ay yapılması planlanan projenin daha önce bitirilmesi için yüklenici firma ile pazarlık yapan Bakan Yıldırım, törende bulunan konuklara sordu. Konuklar ayrı ayrı tarih verirken, projenin bitirilme süresi 40 ay olarak belirlendi. Ardından protokol üyeleri Irmak-Karabük-Zonguldak demiryolu hattı projesinin temelini attı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler