Karadayı ameliyat oldu

Karadayı ameliyat oldu

Genelkurmay eski Başkanı'nın bağırsak kanseri ameliyatı olduğu ortaya çıktı.

28 Şubat davası sanığı Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın Ankara Gülhane Tıp Akademisi Komutanlığı’nda (GATA) tedavi gördüğü süre içinde bağırsak kanseri ameliyatı olduğu ortaya çıktı.
 
Karadayı’ya GATA’dan “1.5 ay evinde istirahat raporu” verildi. Bağırsaklarından kitle alınan Karadayı’ya “yaranın iyileşmesinin ardından” radyoterapi tedavisi yapılacak. İstanbul’daki evinde tedavisi süren Karadayı’nın, 2 Eylül’deki duruşmaya katılmayı çok istediği, ancak, sağlık durumunun elvermemesi ve doktorlarının izin vermemesi halinde ilk duruşmaya katılamayabileceği öğrenildi. GATA’nın Karadayı hakkındaki 14 Temmuz tarihli bu raporu, ilgili adli merciler ve davaya bakan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletilmek üzere İstanbul’da her hafta imza attığı karakola ulaştırıldı.
 
DEMİREL’LE KONUŞACAĞIZ
Karadayı’nın avukatı Erol Aras, 2 Eylül’de başlayacak 28 Şubat davasında dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden’in de tanık olarak dinlenmesini sağlayacaklarını söyledi. Aras, şu değerlendirmeyi yaptı: “Özden’in 28 Şubat sürecinde herhangi bir anayasa dışı ihlalin olup olmadığı konusunda tanıklık yapmasını talep ettik. Kendileri kabul etti. Mahkemeye bildireceğiz. Aynı şekilde dönemin sayın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel hem basına hem de TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu’na ayrıntılı ve olayı tam ifade eden beyanlarda bulunmuştu. Müvekkilimle birlikte kendisi ile konuşup eğer kabul ederse bunları mahkemede de söylemesi için tanık olarak göstermeye karar verdik.” (HÜRRİYET - Oya Armutçu)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler