Karadayı, GATAya kaldırıldı

Karadayı, GATA'ya kaldırıldı

Rahatsızlanan İsmail Hakkı Karadayı, dün gece acilen GATA'ya kaldırıldı.

28 Şubat davasının bir numaralı sanığı eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, dün gece rahatsızlanınca acilen tedavi edilmek üzere GATA’ya kaldırıldı.
 
Davanın başlayacağı 2 Eylül’de ilk kez hakim karşısına çıkacak olan Karadayı’yı GATA’da doktorlardan oluşan bir heyet muayene etti. Heyet bir rahatsızlığı nedeniyle Karadayı’ya ameliyatla müdahale edilmesine karar verdi.
 
Karadayı’nın Avukatı Erol Aras da öğle saatlerinde Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçeyle başvurarak, müvekkili hakkındaki adli kontrol uygulamasının sağlık koşulları nedeniyle geçici bir süre veya tamamen kaldırılması talebinde bulundu.
 
28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanmaktan son anda kurtulan Karadayı, adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. Karadayı, her çarşamba günü İstanbul’da ikamet ettiği yerin karakoluna giderek imza atıyor.
 
İSMAİL HAKKI KARADAYI KİMDİR?
28 Şubat Süreci'nde Genel Kurmay Başkanlığı yapan İsmail Hakkı Karadayı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin 22. Genelkurmay Başkanı'dır. 30 Ağustos 1998 itibariyle yaş haddinden emekli olan Karadayı, 28 Şubat darbe soruşturmaları kapsamında 3 Ocak 2013'te göz altına alındı. 28 Şubat davasının bir numaralı sanığı olan eski Genelkurmay Başkanı, daha sonra serbest bırakılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler