Karadayı gözaltında!

Karadayı gözaltında!

Genelkurmay eski Başkanı İstanbul'da gözaltına alındı.

Genelkurmay eski Başkanı emekli orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın İstanbul’da gözaltında olduğu bildirildi.

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında Kadıköy'deki Fenerbahçe Orduevi'nde gözaltına alındı. Karadayı'nın soruşturmanın yürütüldüğü Ankara'ya götürülmesi beklenirken, Fenerbahçe Orduevi'ndeki evinde de arama yapıldığı öğrenildi.

Savcı Karadayı Paşa için 'tutuklama' istedi - TIKLA

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLECEK
 
Fenerbahçe Orduevi’nde gözaltına alınan eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Atatürk Havalimanı'ndan uçakla Ankara'ya götürüleceği öğrenildi.
 
VALİ MUTLU'DAN AÇIKLAMA GELDİ
 
İstanbul’daki bir toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Mutlu, "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının göndermiş olduğu talimat gereği, ifadesi alınmak üzere Ankara’ya çağrılması söz konusu. Bununla ilgili yürütülen bir işlem var. Bunun dışında ilave bir bilgi yok " dedi.
 
Karadayı’nın evinde arama yapıldığı iddialarını da yanıtlayan Mutlu, "Hayır arama yok. Verilen talimatta da böyle bir şey yok. Sadece ifadesi alınmak üzere bugün götürülmesi yönünde bir talimat var. İstanbul Emniyetimiz de bununla ilgili olarak kendisini evlerinden alarak, Ankara’ya intikallerini sağlamak üzere şu anda, görev başındalar" diye konuştu.
 
Emekli Orgeneral Karadayı’nın henüz yola çıkmadığını söyleyen Mutlu, "Ama bugün götürülecek. Talimat bu yönde" dedi.
 
ÇEVİK BİR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU
 
28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklu bulunan dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir, dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusunda, Karadayı’nın Meclis Darbeleri Araştırma Komisyonu’nda söylediği “Batı Çalışma Grubu’ndan (BÇG) haberim yok” sözlerinin gerçeği yansıtmadığını iddia eden Çevik Bir dilekçesinde şu ifadelere yer vermişti:
'
'28 Şubat 1997 tarihli MGK toplantısı sonrasında da Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, Genelkurmay Başkanı Karadayı’dan aldığı emir ve direktiflere göre mutad çalışmayı başlatmış, yönergeler, usul ve prensipler çerçevesinde hazırlıklarına başlamıştır.” 
 
karadayi-gozalti-sozcu-resim-101.jpg
 
AVUKATI: GÖZALTI KARARI YOKTU, KARAR SONRADAN DEĞİŞTİRİLDİ
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında ifadeye çağırılan eski Genelkurbay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın Avukatı Erol Yılmaz Aras, "Gözaltı kararı yoktu. Ankara'ya getirilmek üzere havalanına götürülürken, karar değiştirildi ve gözaltı yapıldı" dedi.
 
Karadayı, Çağlayan'daki Adelet Sarayı'nda sağlık kontrolünden geçirildi. Emekli Orgeneral Karadayı'nın avukatı Erol Yılmaz Aras, müvekkili hakkında önce gözaltı kararı bulunmadığını ancak havaalanı yolunda gözaltı kararı alındığını belirtti. Yaklaşık 10 gün önce soruşturmayı yürüten TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na başvururak emekli Orgeneral Karadayı'nın avukatı olduğunu ve talep edilmesi durumunda müvekkilinin ifade vermeye gelebileceğini bildirdiğini aktaran Aras, savcılığın kendisine yazılı başvuruda bulunmasını istediğini söyledi. Bunun üzerine savcılığa yazılı olarak başvurduğunu belirten Aras, müvekkilini ifadesi için Ankara'da beklediğini, kendisine havalanı yolunda olunduğuna dair bilgi verildiğini ancak sonradan karar değiştirilerek adli kontrol için Çağlayan Adliyesi'ne götürüldüğünü ifade etti. Sabah saatlerinde savcılığın kendisine, Karadayı hakkında arama ve gözaltı kararının bulunmadığı yönünde bilgi verdiğini söyleyen Aras, "Önce "gözaltı, arama yok' dendi. Sonra karar değişti. Sabahın 7'sinde iki araba dolusu polis eve gitmiş, hukuksuzluktan korktukları için bu arada gözaltı kararı aldılar. Biraz önce gözaltı kararı netleşti, havalanı yolundan geri döndüler, doktor raporu almak için. 'Ben istediğiniz zaman gelebilirim' diyen müvekkilin evine gözaltı kararı olmadan sabahın 7.00'sinde iki araba dolusu polis girebilir mi? Arama veya gözaltı kararı olmadan yapılan hukukdışılık korkuttu karar değiştirdiler" dedi. (Fotoğraf: DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler