Karadayı Hiç düşünmem kafama sıkarım demişti!

Karadayı 'Hiç düşünmem kafama sıkarım' demişti!

Mayıs 2012'de gündeme gelen 'iddialı sözler' havada kaldı...

28 Şubat'ın Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın bugün İstanbul'da gözaltına alınmasından sonra akla Mayıs 2012 tarihinde gündeme düşen iddialar geldi.

"Eğer beni almaya gelirlerse hiç düşünmem beylik tabancamla kafama sıkarım" diyen kişi eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'ndan başkası değil. Hatırlanacağı üzere Kenan Evren de 12 Eylül davası gündeme geldiğinde benzer uyarıyı aile dostlarına yapmıştı.
 
Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, Karadayı'nın aile dostunun kendisine anlattıklarını 29 Mayıs 2012 tarihli yazısında şöyle kaleme almıştı:
 
KAPIMA POLİS DAYANIRSA KAFAMA SIKARIM
 
(...) Birkaç kez gördüğüm ve bende çok düzgün bir adam izlenimi uyandıran dönemin Genelkurmay Başkam İsmail Hakkı Karadayı'ya şimdilik bir şey yok.
 
Konuştuğum bir aile dostu ise çok tedirgin edici bir şey söyledi.
 
"Karadayı Paşa'yı ifadeye çağırırlarsa inşallah düzgün bir şekilde çağırırlar. Eğer bir sabah evine baskın yaparlarsa paşanın yapacaklarından çok korkuyorum." "Hayırdır, ne yapacak?" diye sordum.
 
"Ailesine Ergenekon soruşturması döneminde söyledi. 'Eğer bir sabah eve gelip beni götürmeye kalkarlarsa, hiç düşünmem, beylik tabancamla kafama sıkarım' dedi. İnşallah böyle bir şey olmaz" diye yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler