Karadayı ile ilgili ilk açıklama Çankırılıdan!

Karadayı ile ilgili ilk açıklama Çankırılı'dan!

Mehmet Ali Şahin'den gözaltına alınan Çankırılı İsmail Hakkı Karadayı açıklaması geldi...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 28 Şubat soruşturması kapsamında eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın ifadeye çağrılmasıyla ilgili, ”Türkiye normalleşirken, daha güçlü demokrasiye doğru yol alınırken geçmişte yaşanmış olan demokrasi ve hukuk dışı uygulamaların hesabının sorulmaması mümkün değildir” dedi.

Şahin, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyeti AK Parti Genel Merkezi’nde kabul etti.
 
Kabulde gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şahin, Karadayı’nın ifadeye çağrılmasının tamamen yargısal bir işlem olduğunu, Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı’nın talimatı üzerine böyle bir işlem yapıldığını düşündüğünü söyledi.
 
Konuya ilişkin bilgilerinin haberlerden ibaret olduğuna dikkati çeken Şahin, ”Türkiye normalleşirken, daha güçlü demokrasiye doğru yol alınırken geçmişte yaşanmış olan demokrasi ve hukuk dışı uygulamaların hesabının sorulmaması mümkün değildir. Konuyu tamamen bu çerçevede değerlendirmek gerekir” diye konuştu.
 
Şahin, 28 Şubat sürecinde iktidarın büyük ortağı konumundaki bir partinin mensubu olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:
 
”O dönemin sıkıntılarını yakından ve bizzat yaşamış bir kişi olarak aradan yıllar geçtikten sonra Türkiye’deki geçmişte keyfi ve hukuk dışı birtakım uygulamaların hesabının yargı marifetiyle sorulmuş olması aslında Türkiye’de son yıllarda demokrasi açısından, hukuk devleti olma açısından epey bir mesafe alındığını gösterir. Bu şaşılacak bir durum değil, kötü bir şey değil. Bunun dışında başka bir şey söylemeyi konu yargısal nitelikte olduğu için zait addediyorum.”
 
Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmaları 
 
Şahin, bir başka soru üzerine de Anayasa Uzlaşma komisyonu’ndaki siyasi parti grupları olarak çalışmalar için herhangi bir süre üzerinde mutabık kalmadıklarını söyledi.
 
Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in daveti üzerine kurulan ve onun çabalarıyla belli bir mesafe alan çalışmaların 2013’te de devam edeceğini vurgulayan Şahin, ”Meclis Başkanı dünkü toplantıda, ’geriye kalan maddelerin üç aylık sürede tamamlanacağını düşünüyorum’ demek suretiyle bize bir çerçeve çizmiş olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
 
Hak-İş’in çalışmalarını da yakından takip ettiğini ifade eden Şahin, Hak-İş ile işçilerin ekonomik ve sosyal çıkarlarıyla ilgili gerçekleştirilen her toplantıda uzlaşmayla ayrılmalarının kendisinde hoş bir anı olarak kaldığını söyledi.
 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, bazı sivil toplum örgütleri ve Hak-İş ile Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmalarında da bir araya geldiklerini hatırlatarak, yeni anayasanın Hak-İş’in de aralarında bulunduğu pek çok sivil toplum örgütü tarafından da beklendiğini, beklentileri karşılayacaklarını söyledi.
 
Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan da AK Parti’nin büyük kongresinin ardından yeni yönetime hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, ”AK Parti’nin iki numaralı koltuğunda olmanız bizim açımızdan önemli. Yeni görevinizde başarılar diliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler