Karadayı: O planları aklım almıyor

Karadayı: O planları aklım almıyor

Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, 28 Şubat soruşturmasında kendisine sorulan soruları eleştirdi.

28 Şubat soruşturması çerçevesinde mahkemeye sevk edilen Genelkurmay eski Başkanı emekli orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 3,5 saat boyunca sorgulanan Karadayı, mahkeme ve savcı sorgusu sırasında tüm sorulara cevap verdi.

"YAPILAN EYLEMLERDEN HABERİM YOK"
Habertürk'te Ece Üner'in sunduğu Akşam Raporu programına katılan Habertürk TV Haber Koordinatörü Abdullah Kılıç, Karadayı'nın verdiği ifadeyi açıkladı. Karadayı'nın "Yapılan eylemlerden haberim yok. Benden gizli yapılmış demek ki" dediğini aktaran Kılıç, en ilginç ifadenin bu olduğunu söyledi. Karadayı'nın önüne konulan planlara inanamadığını belirterek "Bana gösterilen plan ve stratejileri aklım almıyor. Bu belgeleri ilk kez burada gördüm" dediğini söyleyen Kılıç, Karadayı'nın manidar ifadeler kullandığına dikkat çekti.
 
"ERBAKAN'LA UYUMLU ÇALIŞTIM"
Karadayı'nın verdiği ifadesinde Erbakan'la olan ilişkisine de değindiğini belirten Kılıç, Karadayı'nın "Erbakan'la uyumlu çalıştım. Bana çok defa teşekkür etti" dediğinden söz etti. Karadayı'nın ifadelerine "TSK'da amirin istemediği teşkilatlanmalar olmuştur - Eylemlerden haberim yok benden gizli yapılmış – Dışarıdayken astlarım bir şeyler hazırlamış olabilir – BÇG'ye ait belgelerden haberim yok" diyerek devam ettiğini kaydeden Kılıç, Genelkurmay eski Başkanı'nın "Eylemlerden haberim yok" ifadesinin üzerinde durdu.
 
KARADAYI'NIN KÖYÜNDEN GÖZALTINA TEPKİ
 
Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında, gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen ve adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakılan Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı hakkında, doğduğu köyün sakinleri iddiaları değerlendirdi.
 
Karadayı'nın doğduğu ve soyadıyla aynı isme sahip olan Çankırı Merkez'e bağlı Karadayı köyü muhtarı Hayri Aslan, İsmail Hakkı Karadayı ile anne tarafından akraba olduklarını belirterek, "Karadayı, kara kuvvetleri komutanıyken köye bir kaç kez geldi. Karadayı köyünden bir genelkurmay başkanı çıkmasından dolayı mutluluk duyduk. Karadayı köyünden bir genelkurmay başkanı çıkması bize gurur verdi" dedi.
 
Karadayı'nın gözaltına alınmasından büyük üzüntü duyduklarını belirten Aslan, ''Köy halkı olarak dün gözaltına alınmasına çok üzüldük. Olayı haberlerden duyduk. Ama serbest bırakılmasına çok sevindik'' diye konuştu.
 
"BABASI ÇOCUKLARINI OKUTABİLMEK İÇİN KÖYDEN AYRILDI"
 
Köylülerden Dursun Yıldırım ise İsmail Hakkı Karadayı'nın ailesinin köyde yaşadığı dönemde komşuları olduğunu belirterek, ''Paşamızın çocukluğunu bilirim. Babası çocuklarını okutabilmek için köyden ayrıldı'' ifadelerini kullandı.
 
Köy sakinlerinden Enver Sakarya da ''Paşamız, İç Anadolu çocuğu olarak bu hataları yapmaz, hataya düşmez. Anadolu çocuğuna böyle şeyler yakışmaz'' diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler