Karatekin Üniversitesi Akademik Yılı törenle açıldı

Karatekin Üniversitesi Akademik Yılı törenle açıldı

Açılışa AKP İzmir milletvekili Binali Yıldırım da katıldı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin akademik yıl açılışına katılan AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Uluyazı Kampüsünde yapılan törenin ardından kampüs için kurulacak olan kütüphanenin temelini attı.

Törende konuşan Yıldırım, üniversitenin kuruluşundan bu güne gelişinde Rektör Ali İbrahim Savaş'ın üstün gayretleri olduğunu belirtti. Yıldırım, üniversitede öğretilen teorik bilgilerin daha faydalı olması için uygulama yapılması gerektiğini belirterek, "Öğrenci o bilgileri uygulamazsa, eliyle tutmazsa, sonucunu birebir görmezse o bilgi kalıcı hale gelmiyor. Teorik olarak eğitimimizi eksiksiz olarak tamamlayacağız. Aynı zamanda da hayata hazırlanacağız." dedi.

Yıldırım'a Çankırı Karatekin Üniversitesi Senatosu tarafından alınan karar gereği fahri doktora unvanı verildi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Ali İbrahim Savaş da temeli atılan kütüphanenin kampüsün prestij binalarından bir tanesi olacağını ifade etti. Konuşmaların ardından Yıldırım ve beraberindeki heyet kütüphanenin temelini attı.

Törene Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AKP İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Çankırı Baro Başkanı Erkan Köroğlu, Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boz, Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Oğuz Ak ve çok sayıda iş adamı katılırken, Rektör Savaş'la çeşitli konularda sıkıntılar yaşayan AKP Çankırı Milletvekili İdris Şahin katılmadı.

karatekinuni-akademikyil-binaliyildirim-resim-cankiri-09.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler