Karatekin Üniversitesi Tacikistana açılıyor

Karatekin Üniversitesi Tacikistan'a açılıyor

Karatekin Üniversitesi, Tacikistan'da mesleki eğitim merkezi kuracak.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile Başbakanlık Türk İş Birliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ve Tacikistan Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrasya Mesleki Eğitim Projesi kapsamında Tacikistan’da bir Mesleki Eğitim Merkezi kuruyor.

Kurulması planlanan Mesleki Eğitim Merkezi ile ilgili araştırma ve incelemelerde bulunmak üzere Meslek Yüksekokulu Öğretim görevlileri Cengiz Yılmaz, Mustafa Sarıarslan ve Mustafa Tecimen 01-05 Ağustos 2010 tarihleri arasında; Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’ye gitti. Heyet Tacikistan Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı ve Bakanlık yetkilileri ile daha sonra TİKA Tacikistan koordinatörlüğü ve Tacikistan Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri de görüşerek, durum değerlendirmesi yaptı.

2009 yılında, kurulacak Mesleki Eğitim Merkezi’nde Turizm Ağırlama Hizmetleri ve Kaynakçılık alanlarında laboratuar ve atölyelerin oluşturulması yönünde çalışmalar yapılmıştı.

Kurulması planlanan merkezin fiziksel koşullarını yerine getirecek olan TİKA daha sonra atölye ve laboratuarlar için gerekli makine-teçhizatları da temin edecek. Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin öğretim elemanları ve uzmanları Tacikistan’a giderek çeşitli zamanlarda merkezin sağlıklı çalışması için eğiticilere destek sağlayacak.

Benzer bir çalışmanın Sudan’da da gerçekleştirilmesi planlanmakta. AVRASYA Mesleki Eğitim Merkezi projesiyle ile ilgili ayrıntılı bilgilere “http://proje.karatekin.edu.tr/avrasya/“ internet sitesinden erişilebilmekte.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler