Karayolcuların yanlış hesabı Bağdatdan döner

Karayolcuların yanlış hesabı "Bağdat"dan döner

Onu İndağı yoluna düştüğümde tanıma fırsatı buldum. 73 yaşında

ama hala dinç! Korgun’da “Şoför Hasan” olarak nam salmış! “Şoför Hasan diye sor, beni kolay bulursun” diyordu ayrılırken…

 

Nasıl unuturum ki!

Korguna varmadan, Çankırı Belediyesinin su deposuna sınır komşusu Hasan amca!

Ama son zamanlarda hayli sıkıntılı!

Sıkıntısının nedeni, karayoluna cepheli yaklaşık 4 dönüm bahçesi, Karayolları mühendislerinin “yanlış hesabı” nedeniyle sürekli sular altında!

Yanlış yazmadım sizler de yanlış okumadınız!

Karayolları mühendislerinin “yanlış hesapları” nedeniyle Hasan Ersoy’un 4 dönüm bahçesi, tahliye borularının “eğim” hesapları nedeniyle sular altında kalıyor.

Ve Hasan Amca  namı-ı diğer “Şoför Hasan”ın uykuları kaçıyor!

Nasıl kaçmasın ki?

Korgun’da yaşayan Hasan amca, eşi ile birlikte bakımını üstlendiği bahçesine ektiği soğan,  domates ve patatesi bir yana bırakırsak, gözü gibi baktığı ağaçları zarar görmekte!

Ve de Hasan Amca işin daha da kötüsü, yaşadığı bu derdini, sıkıntısını anlatacak muhatap da bulamıyor!

Hangi kapıya gitse, karşısındaki memur “Ya amca git işine! Biz işimizi doğru yaptık” diyerek işin içinden çıkıyor!

Hasan Amcayı doğru dürüst dinleyen yok!

Ve Hasan Amca derdini dinleyen birisini bulunca başladı anlatmaya:

“Evladım, işte buradaki gördüğün ve Karayolları mühendislerinin yaptığı iş ortada! Bu işler yapılırken buraya heç mi heç mühendis falan gelmedi! Ben burada çalışan 4-5 tane ameleden başka birisini heç mi heç görmedim! Nerdeymiş o müendis! Geldiler yalan yanlış boruları döşediler ve gittiler! Sonrası mı? Nasıl anlatayım ki!

Aha şu bahçeyi günlerce sular bastı! Soğandandan patatesten vazgeçtim, ağaçlar telef oldu! Bunun ötesinde derdimi de kimseye anlatamadım! Korgun’a eve gidiyorum, gözüme uyku girmiyor! Gün doğmadan yine geliyorum bahçeye! Hanım da huzursuz oluyor! Neden dersen, benim tansiyonum var! Yaşım 73! Kapı kapı gezdim, derdimi anlatmaya kalkıyorum, dinleyen yok! Birisi benim bu derdime çare bulsun! Hoş, bu sıkıntıyı, problemi ben çıkarmadım! Bunu yapan Karayolları! Çileyi çeken ben! Duyur sesimi evlat!”

Hasan amca aynen bunları söyledi… Kahvelerimizi içerken yaşadığı sorundan kurtulmak için hemen yolun altına kendi cebinden ödediği amelelerle birlikte yaptırdığı su yolunu da gösteriyordu!

“Aşağıdaki dereye kadar böylesi bir ark açtırmak zorunda kaldım! Ama yer yer bu da cevap vermiyor! Ben müendislik felan okumadım ama buradaki işte büyük bir hesap yanlışlığı var! Bu hesabı kim böyle tuttuysa, gelsin bunun doğrusunu yapsın diyorum” dedi ve sözünü bitirdi!

Çünkü biz Hasan amcanın halini hiç mi hiç iyi görmedik. Tansiyon hastalığı olan Hasan amcanın daha fazla sinirlenmesinin anlamı yoktu. Kendisini “Gereken haberi yaparız! Karayolları da gelir hatasını düzeltir” dedik ve ayrıldık.

Haberi yaptık!

Karayolları bölgeye giderek hatasını düzeltir mi, işte o konuda pek emin değiliz!

Gidebülür de, gitmeyebülür de!

Bana sorarsanız Karayolları Hasan Amcanın sorununu çözer!

Tek bir nedenden dolayı!

Hasan Amcanın taşıdığı “ağaç sevgisini” onlar da bu yazıyla öğrenmiş oldular!

Ve “ağaç sevgisi” nedeniyle Hasan amcaya verdikleri rahatsızlıktan öte “özür dileyerek” kendilerinden kaynaklanan sorunu hallederler!

Var mısınız bahse!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler