Kardemir Karabük: 2 - Fenerbahçe: 1

Kardemir Karabük: 2 - Fenerbahçe: 1

Sarı-lacivertliler Karabük'te dondu kaldı.

Spor Toto Süper Ligi'nin lideri Fenerbahçe 14 hafta kaybetti. Karabükspor'a 2-1 yenilen sarı lacivdertlilerin deplasmandaki galibiyet serisi de noktalanmış oldu.
 
Maç eksiğine rağmen en yakın rakibinin 7 puan önünde bulunan lider Fenerbahçe, zorlu Karabük deplasmanına çıktı. Sarı lacivertlilerin tek hedefi ilk yarıdaki son deplasman maçını kazanıp devre arasına biraz daha rahat girmek, ev sahibi ise sahasındaki başarılı grafiğini devam ettirme planlarıyla maça çıktı. 
 
Mücadeleye bu sezon tüm deplasman maçlarındaki gibi dengeli başlayan Fenerbahçe, ev shaibi ekibin hızlı kanaty oyuncuları nedeniyle pas yaparak çıkmakta oldukça zorlandaı ve bası kuramadı. 13. dakikada orta sahada topla buluşan ev sahibi takımdan Samba Sow'un pasında ceza sahasına hareketlenen Akpala'nın vuruşu, kaleci Volkan'dan döndü. Topu önünde bulan Akpala,  takımını öne geçiren golü attı.
 
ATTIĞI GOLE SEVİNMEDİ
20. dakikadan sonra kontrolü ele geçiren Fenerbahçe, pozisyonlar bulmaya başladı. 40. dakikada skora denge geldi. Ceza sahası dışında Cristian'ın topuk pasıyla topla buluşan Emenike'nin sağ çaprazdan vuruşunda top ağlara gitti. Bu sezon 7. golünü atan başarılı futbolcu, eski takımına attığı golden sonra sevinmedi. 
 
BU SEZON İLK PENALTI GOLÜNÜ YEDİLER
İkinci yarıya mücadeleye başladığı gibi hızlı başlayan Karabükspor, üstüste pozisyonlar bulmaya başladı ama bunlarda da Volkan, başarılı hamleleriyle gole izin vermedi. 68. dakikada İlhan'ın şutunda topa Caner eliyle müdahale edince hakem Bülent Yıldırım penaltı noktasını gösterdi, atışı kullanan İlhan ev sahibini bir kez daha öne geçirdi. Bu sezon Konya, Eskişehir ve Galatasaray maçlarında rakip penaltı kullanmasına rağmen Mert ve Volkan gole izin vermemişti. 
 
KARABÜK FENERBAHÇE'NİN BELALISI OLDU
Kalan bölümde Karabük, rakibine fırsat vermedi ve mücadeleyi 2-1 kazanmayı başardı. Karabük deplasmanında üstüste 3. kez kaybeden Fenerbahçe haftayı 38 puanla tamamladı. Karabükspor ise 26 puana yükseldi. 
 
KARDEMİR KARABÜKSPOR: 2 - FENERBAHÇE: 1
 
STAT: Dr. Necmettin Şeyhoğlu
HAKEM: Bülent Yıldırım
 
KARDEMİR KARABÜKSPOR: Waterman, Yiğit, Mabiala, Sow, Uğur, Furkan, İlhan Parlak, Ahmet İlhan (Dk. 88 Pedersen), İshak, Hamroun (Dk. 90 Erdem), Akbala
TEKNİK DİREKTÖR: Tolunay Kafkas
 
FENERBAHÇE: Volkan, Egemen, Gökhan, Caner, Bruno Alves, Mehmet Topal (Dk. Mehmet Topuz), Cristian, Alper (Dk. 62 Webo), Kuyt, Emenike, Sow
TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal
 
GOLLER:Dk. 13 Akpala; Dk. 40 Emenike, Dk.69 İlhan
SARI KARTLAR: Dk. 25 Sow, Dk. 31 Mehmet TopalDk. 68 Caner,Dk. 61 Alper, Dk. 73 Alves, Dk. 79 İshak, Dk. 85 Gökhan
 
GÜNÜN DİĞER KARŞILAŞMALARINDA ALINAN SONUÇLAR
Eskişehirspor: 2 - Gaziantepspor: 0
Kayserispor: 0 - Torku Konyaspor: 0
MP Antalyaspor: 2 - Gençlerbirliği: 3
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler