Karşı Gazetesi Bayraktar'ın kayıtlarını yayınladı

Karşı Gazetesi Bayraktar'ın kayıtlarını yayınladı

Karşı Gazetesi yolsuzluk iddiaları üzerine önce istifa eden sonra da çark eden Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar ile ilgili itiraf niteliğinde kayıtlar yayınladı.

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası "Başbakan Erdoğan istifa etmeli" çıkışıyla gündeme gelen Erdoğan Bayraktar'a ait olduğu iddia edilen yeni kayıtlar ortaya çıktı.

Erdoğan Bayraktar 'ın KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'la yaptığı söylenen şok ses kayıtlarını Karşı gazetesi yayınladı.

Kayıtlara göre Yıldırım Bayraktar'dan bir arazinin deprem riskli alan ilan ederek kendilerine verilmesini istiyor.

Bayraktar bunun sonucunun kötü olacağını söyleyerek itiraz ediyor. Bayraktar İBB Genel Sekreteri Baştürk'ten de bütün pis işleri kendilerine yaptırdığından yakınıyor.

İTİRAF NİTELİĞİNDE
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu soruşturma dosyasına giren Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın konuşmaları, itiraf niteliği taşıyor.

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından hem bakanlıktan hem AK Parti'den istifa eden ancak daha sonra AK Parti'den ayrılmaktan vazgeçerek '17 Aralık bir komplo' diyen Bayraktar'ın, bu ifadeleriyle çelişen görüşmeleri ortaya çıktı.

Karşı gazetesinin haberine göre, soruşturma dosyasındaki tapelerde KİPTAŞ genel müdürü İsmet Yıldırım ile konuşan Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın sözleri şaşırtıcı... Yıldırım, Çatalca 'daki arazinin deprem riskli alan ilan ederek kendilerine verilmesini istiyor. Bayraktar buna yasadışı olduğu gerekçesiyle itiraz ediyor.

ETİLER POLİS ARAZİSİNDE "PİS İŞLER"
Konuşmada Bayraktar Etiler polis arazisine 1 yerine 3 emsal verdiklerini itiraf ediyor. Bayraktar İBB Genel Sekreteri Adem Baştürk hakkında ise ağır sözler söylüyerek pis işleri kendilerine yaptırdığını ifade ediyor.  

Söz konusu konuşmalarda; İstanbul Etiler'deki polis okulu arazisinin ‘afet riski taşıyan alan' ilan ederek ranta açılmasını sağladığını itiraf eden Bayraktar, buna karşılık Çatalca'ya taşınacak polis okulu için de yeni çözümler planlıyor.

ÇATALCA'NIN EN BAKİR YERİNDEKİ ARAZİ
Çatalca’nın en bakir yerlerinde bulunan 400 metrekarelik arazinin akıbetine ilişkin 24 Temmuz 2013'te Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım ile konuşan Bayraktar, Yıldırım'ın talepleri üzerine isyan ediyor.

Hazırlanan fezlekede, söz konusu görüşmeler için Etiler Polis Okulu arazisinin ihale edilmeden usülsüz bir şekilde alınabilmesi için fikir yürütüldüğü yorumunda bulunuluyor.

KAYNAK: Karşı Gazetesi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler