Karşınızda kapıkulları mı var?

"Karşınızda kapıkulları mı var?"

CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı, yaptığı yazılı açıklamada milletvekili Şahin ve Yapraklı Belediye Başkanı Avşar'ı eleştirdi.

 

CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı, Ak Parti milletvekili İdris Şahin ve Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar'ın basında yer alan açıklamalarını eleştirerek "Basında yer alan açıklamalar demokratik sosyal hukuk devletlerinde kabul edilemeyecek söz ve davranış biçimleridir" dedi. Tatlıcı'nın yazılı basın açıklaması şöyle:

"KARŞINIZDA KAPIKULLARI MI VAR?"

"AKP teşkilatının 23 Mart 2012 tarihinde Yapraklı İlçemizde muhtarlarla yapmış olduğu değerlendirme toplantısında milletvekilimiz Sayın İdris Şahin ve Yapraklı Belediye Başkanı Sayın Hasan Basri Avşar’ın yapmış oldukları konuşmalar 24 Mart 2012 günlü Çankırı yerel basınında “Tutun kulaklarından getirin”, “Tehdit ettim” başlıklarıyla yer almıştır.                                                                                                                        

Bu tür açıklamalar, demokratik sosyal hukuk devletlerinde kabul edilemeyecek söz ve davranış biçimleridir. Milletvekilimiz sayın İdris Şahin kendisinin de halk iradesi ile seçilmiş olduğunu unutarak, halkın oyları ile seçilen ve toplantıya katılmayan il genel meclisi üyelerini kastederek “tutun kulaklarından buraya getirin” sözleri ile Yapraklı İlçesi muhtarlarından istekte bulunmuştur.                                                                                                                             

Ne yazık ki, “kulak çekmek“, “kapı dışarı etmek” gibi deyimler siyasi hayatımıza AKP iktidarları döneminde girmiştir. Bunlar ancak, eski ağalık düzenlerinde “kapukulu”na söylenebilecek sözlerdir.                                                                                                        Demokrasilerde halkın oyu ile seçilenler, kulaklarından tutup getirilerek görev yapmazlar. Görevlerini yasalarda belirtilen kurallar çerçevesinde, özgür iradeleri ile yerine getirirler. Yine basından edindiğimiz bilgilere göre aynı toplantıda, söz alan Yapraklı İlçesi Belediye Başkanı sayın Hasan Basri Avşar; bakanlıktan belediyeye araç isteklerinin karşılanması durumunda bakana yaylada ziyafet çekeceğini, Yapraklı Yaylasında bulunan evlerin mera olarak gözüktüğünü ve bunun iptali için gelen talepler üzerine samimi ilişkiler doğrultusunda bunu nasıl başardığını, depo işi için gelen bayan mühendisi üstü kapalı tehdit ettiğini ve çözümü nasıl ulaştırdığını protokol ve basın önünde tüm çıplaklığıyla bir bir anlatıvermiştir.                                                                                                                          

Sayın Avşar, unutmayın ki Türkiye Cumhuriyeti kurum ve kuralları ile işlemesi gereken bir hukuk devletidir. Devletin kurumlarında işler; samimi ilişkiler ve üstü kapalı tehdit yöntemleriyle değil, hukuk, kanun usul ve yönetmeliklere göre sonuçlandırılmalıdır.     

Sosyal hukuk devletlerinde kurallara uymak ve nezaket esas olmalıdır. Yapılan açıklamalar AKP iktidarında devletin nasıl yönetildiğinin, ne hale getirildiğinin en somut örneğidir. Başka bir deyişle ileri demokrasi anlayışının bir yansımasıdır.

Her fırsatta, Vekillerin ve il genel meclisi üyelerinin Yapraklı ilçemizde, “Yol, su ve kanalizasyon sorunumuz kalmadı” açıklamalarına karşı, muhtarların çözüme kavuşturulma istekleri arasında hala yol, su ve kanalizasyon ihtiyaçları ile ilgili isteklerinin bulunması, bazı muhtarların ise il genel meclisi üyelerini tanımaması Yapraklı ilçemizde yaşanan hakikatleri gözler önüne sermektedir.                                                                  Vatandaşlarımızın sorunlarını iktidar kendi içerisinde bütünleşerek çözmek durumundadır. Sorunların çözümünde milletvekillerinin meclis üyelerini, meclis üyelerinin millet vekillerini sorumlu göstermesi sorunlarla yaşamaya devam edileceğini göstermektedir. Saygılarımla."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler