Karşıyaka ve Göztepeye iki yeni stat müjdesi

Karşıyaka ve Göztepe'ye iki yeni stat müjdesi

Çankırı Atatürk Stadı döküle dursun...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İzmir'in iki köklü kulübü Karşıyaka ve Göztepe için en kısa zamanda şehrin güney ve kuzeyinde yeni stadyumlar kazandırılacağı müjdesini verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İzmir'in iki köklü kulübü Karşıyaka ve Göztepe için en kısa zamanda yeni stadyumlar kazandırılacağı müjdesini verdi.
 
Suat Kılıç, İzmir milletvekillerinin de hazır bulunduğu Ankara'daki toplantıda Karşıyaka ve Göztepe'ye yeni statlar kazandıracaklarını söyledi. Biri İzmir'in kuzeyinde diğeri güneyde olmak üzere iki yeni stadyum yapmak arzusunda olduklarını ifade eden Kılıç, "Bu stadyumlarla ilgili proje çizim süreçlerini tamamladık. Yer konusunda oluşan tereddütler nedeniyle bir miktar zaman kaybımız var. Fakat önümüzdeki zaman kaybını avantaja dönüştürmeyi ve telafi etmeyi düşünüyoruz." dedi. 
 
İzmir'le ilgili düşüncelerinin sadece 2 stat yapmakla sınırlı olmadığına işaret eden Bakan Kılıç, "İzmir'i özellikle atletizm milli takımlarının geleceği konusunda bir olimpiyat eğitim merkezi olarak tasarlıyoruz. Yeni yaptığımız sponsorluk anlaşmalarında da yine İzmir'in atletizm altyapısının kuvvetlendirilmesi var." diyerek şöyle devam etti: 
 
"İzmir'in futbol anlamında kamplarda müsabaka ihtiyaçlarına cevap verebilecek teknik donanımlara sahip olacak. İzmir'in de spor turizminde ve başka ülke takımlarının, gerek milli takımlar, gerek futbol takımları gerekse Süper Lig kategorisindeki dışındaki liglerdeki takımların kamp dönemi hazırlıklarını sürdürebilecekleri bir şehir olarak önemli bir misyon yükleneceğini bekliyoruz." 
 
karsiyakastadi-sozcu-resim-051.jpg
 
Ankara'nın yeni stadına sayısal şifre 
Öte yandan Ankara'ya yapılması planlanan yeni stadyumla alakalı da bilgi veren Bakan Kılıç, basın mensuplarıyla bir kez daha yeni stadyum görsellerini bir kez daha basın mensuplarıyla paylaştı. 
 
Yeni stadyumun yapılacağı saha ile ilgili tahsis işlemlerinin bitmediğini hatırlatan Kılıç, "Tahsis işlemleri biter bitmez ihaleye çıkma durumundayız. Ankara'nın tüm ihtiyaçlarına bu stadyum verecek. Stadyum inşaatına bu yıl başlayacağımız yönünde tereddüdümüz yok." dedi. 
 
Stadyumun kapasitesi ile ilgili yapılan değişiklikle ilgili bilgi veren Kılıç, yeni kapasitesinin 41 bin 123 kişi olduğunu belirterek bu sayının farklı anlamlar taşıdığını söyledi. 41 bin 123 sayısına 4 sayısından sonra virgül konulduğu takdirde 1923 sayısının kaldığını bununda Cumhuriyet'in kuruluş tarihi olduğunu dile getirdi.
 
ÇANKIRI'YA NEDEN YOK!
İzmir'e 2 stat müjdesi veren Bakan Kılıç, 60 yıllık Çankırı Atatürk Stadı'nın halini bilmez mi? Çankırı Atatürk Stadı'nın mevcut içler acısı hali karşısında onarım-tadilat ödeneği ile günü kurtaran Bakanlık, birçok ilde yeni stat projelerini hayata geçirmesini bizler gıpta ile izliyoruz.
 
Kulüp Başkanı Sevda Karaali'nin hemen hemen her platformda dile getirdiği "Çankırı'ya yeni stat ihtiyacını" duymazdan gelenlerin sürdürdükleri vurdumduymazlığın nereye kadar süreceğini doğrusu merak ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler