Kartal geçit vermedi

Kartal geçit vermedi

Spor Toto Süper Lig'in 34. hafta maçında Gaziantepspor ile Beşiktaş karşılaştı.

Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son hafta maçında Gaziantepspor ile Beşiktaş, Kamil Ocak Stadı'nda karşı karşıya geldi. Kara Kartal, UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeyi garantileyen ancak ligi 3. bitirip bir ön eleme daha az oynamak isteyen rakibine geçit vermedi. Sahasındaki son 7 maçını kazanan Gaziantepspor, bu kez beraberlikle yetindi ve ligi 4. sırada bitirdi: 0-0

Spor Toto Süper Lig'in son hafta maçında Gaziantepspor ile Beşiktaş 0-0 berabere kaldı.

MAÇTAN NOTLAR

Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanarak sezonu tamamlayan ve ligi 5. sırada bitirmesi kesinleşen Beşiktaş ile ligde 3.'lük mücadelesi veren Gaziantepspor karşı karşıya geldi.

Barış Şimşek'in yönettiği maçta Beşiktaş sahaya yedek ağırlıklı bir kadroyla çıktı. Siyah-beyazlılarda Hilbert ve Bobo dışında yabancı futbolcular forma giymedi. Beşiktaş'ta sakat, cezalı ve izinli futbolcularının çokluğu nedeniyle 12 futbolcu kadroda yer almazken, A2 takımından 7 oyuncu 18 kişilik kadroya dahil edildi.

Siyah-beyazlılarda, hafta içinde sözleşmesi feshedilen Nihat Kahveci'nin dışında, sarı kart cezalıları Ricardo Quaresma ve Simao Sabrosa, tedavileri süren İbrahim Toraman, Matteo Ferrari, Cenk Gönen, Tomas Sivok, Ersan Adem Gülüm, Fabian Ernst, Mert Nobre ile izinli olan Guti Hernandez, Manuel Fernandes ve Hugo Almeida maç kadrosunda bulunmadı. Gaziantepspor'da ise sakat olan başarılı file bekçisi Karcemarskas ve Hürriyet kadroda yer almadı.

Gaziantepspor, Beşiktaş'ı yenip, yarıştaki rakibi Bursaspor'un cezası nedeniyle Eskişehir'de ve seyircisiz oynanan Gençlerbirliği maçının sonucunu bekledi. Son haftaya Bursaspor ile aynı puanda (58) giren Gaziantepspor, zorlu Beşiktaş maçında saha ve seyirci avantajını kullanarak sahadan 3 puanla ayrılmayı hedefledi.

Gaziantepsporlu taraftarlar, maça büyük ilgi gösterirken, az sayıdaki Beşiktaşlı taraftar da takımlarına destek olmak için tribündeki yerlerini aldı.

İLK YARI

7. dakikada Ceza sahasına giren Olcan'ın topuk pasını Popov kale önüne çevirdi. Hiç bir takım arkadaşı topa dokunamadı. 10. dakikada sağdan gelişen Gaziantepspor atağında yapılan ortayı, Olcan kafa ile indirdi. Sosa şut çekmek için yüklendi ancak Necip'e faul yaptı.

21. dakikada ceza sahsı içinde topla buluşan Ekrem vuruşunu yaptı kaleci Eray topa sahip oldu. 22. dakikada Popov'un ceza sahası içine yaptığı ortada Olcan topu yere indirdi müsait pozisyondaki Sosa dokunamadı. 26. dakikada İsmail soldan sıfıra indi ortasını yaptı, Hilbert topun gelişine vuruşunu yaptı meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

30. dakikada Popov'un pasında topla buluşan Serdar sol ayağıyla plase bir vuruş yaptı top üstten az farkla auta çıktı. 44. dakikada ceza sahası içinde toplu buluşan Ivan vuruşunu yaptı top yandan auta çıktı.

İlk yarı 0-0 sona erdi.

İKİNCİ YARI

47. dakikada Orhan'ın yerden pasında topla buluşan Olcan sol ayağıyla yerden sert vurdu meşin yuvarlak az farkla auta gitti. 59. dakikada Bobo'nun kafayla indirdiği topta kaleciyle karşı karşıya kalan Ekrem vuruşunu yaptı kaleci Eray mutlak bir golü önledi.

64. dakikada Popov'un sağdan yaptığı ortaya arka direkte bomboş pozisyondaki Sosa kafayla vuruşunu yaptı meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. 69. dakikada Gaziantepspor kontratak yakaladı. Olcan'ın ota sahadan verdiği pasta topu alan Wagner ceza sahası içine girmeden vuruşunu yaptı top üstten auta çıktı.

70. dakikada Gaziantepspor'un geliştirdiği atakta 18 yayı üzerinde toplu buluşan Orhan Gülle sert bir vuruş yaptı kaleci Hakan'dan dönen topu defans uzaklaştırdı. 77. dakikada Ivan-Olcan verkaçında topla buluşan Olcan bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı vuruşunu yaptı Hakan son anda topu çeldi. 90. dakikada Ekrem Dağ, Emre'ye yaptığı faul sonucunda ikinci sar karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Maç 0-0 sona erdi.

GAZİANTEPSPOR: 0 - BEŞİKTAŞ: 0

Stat: Kamil Ocak
Hakemler: Barış Şimşek, Mustafa Emre Eyisoy, Cem Satman, Ekrem Gerginci

Gaziantepspor: Eray Birniçan, Serdar Kurtuluş, Dany (Dk. 74 Yalçın Ayhan), Emre Güngör, Ivan De Souza, Zurita, Orhan Gülle (Dk. 84 Jorginho), Ivelin Popov (Dk. 67 Julio Cesar), Wagner, Olcan Adın, Ismael Sosa
Yedekler: Hakan, Elyasa, Murat, Şenol
Teknik Direktör: Tolunay Kafkas

Beşiktaş: Hakan Arıkan, Rıdvan Şimşek (Dk. 90+1 Mertcan Demirer), Erhan Güven, Atınç Nukan, İsmail Köybaşı, Necip Uysal (Dk. 80 Cumali Bişi), Aurelio, Hilbert, Onur Bayramoğlu (Dk. 83 Volkan Ekici), Ekrem Dağ, Bobo
Yedekler: Rüştü, Tevfik, Oğuz, Furkan
Teknik Direktör: Tayfur Havutçu

Kırmızı Kart: Dk. 90+1 Ekrem Dağ (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Zurita, Ismael Sosa, Wagner (Gaziantepspor); Ekrem Dağ, Cumali Bişi (Beşiktaş)

volkan-bursa-resim-03.jpg

BURSASPOR: 1 - GENÇLERBİRLİĞİ: 0

Spor Toto Süper Lig'in 34. hafta mücadelesinde Bursaspor, cezası nedeniyle tarafsız sahada ve seyircisiz oynadığı maçta Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup ederek ligi üçüncü sırada tamamladı.

Maçın tek golü 32. dakikada, Kirita'nın pasında Volkan topla buluştu. Çalımlarla ceza sahasına giren Volkan'ın şutunda meşin yuvarlak kaleci Ramazan'ın eline çarpmasına rağmen filelerle buluştu: 1-0.

Maçta başka gol olmayınca Bursaspor sahadan 1-0 üstün ayrılarak sezonu da 3. sırada tamamlamayı başardı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler