Kartal tura kanatlandı

Kartal tura kanatlandı

Beşiktaş Avrupa Ligi C Grubu 5. maçında Asteras ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı.

Beşiktaş, Avrupa'da zor da olsa bir üst tur biletini aldı. Siyah beyazlılar, Asteras karşısında 65 dakika müthiş oynadı, iki farklı üstünlüğü yakaladı. Yunan ekibi 72'de farkı bir indirdi, bir de üstüne Atiba kırmızıyı yedi. 82'de gelen beraberlik golü işi zora soksa da, Kartal tur biletini kaptı ancak liderliği Tottenham'a kaptırdı. Artık siyah beyazlılar 2 hafta sonra zirve için Tottenham'ı yenmek zorunda...

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, UEFA Avrupa Ligi C Grubu beşinci maçında Yunanistan'ın Asteras ekibiyle deplasmanda yaptıkları karşılaşmaya, son Kasımpaşa maçından iki farklı oyuncuyla takımını sahaya sürdü. Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa'yı 2-0 yendikleri maçta stoperde Pedro Franco ve Tomas Sivok'un yokluğunda Ersan Gülüm-Necip Uysal ikilisine görev veren Bilic, Asteras karşısında savunmanın ortasında değişikliğe gitti. Hırvat teknik adam Ersan'ın yanında Kasımpaşa maçında cezalı olduğu için oynayamayan Franco'ya ilk 11'de şans verdi. Savunmanın sağında Serdar Kurtuluş'a, solunda Motta'ya görev veren Bilic, orta sahayı Gökhan Töre, Veli Kavlak, Hutchinson, Olcay Şahan dörtlüsünden kurdu. Orta sahanın önünde Sosa'yı oynatan Hırvat teknik adam, ileride ise Demba Ba'yı ilk 11'de sahaya sürdü.

Gruptan çıkmak için bir puan alması yeterli olan Beşiktaş, karşılaşmaya kontrollü başladı. İlk 10 dakikada pas yapmakta zorlanan Beşiktaş, 15. dakikada Gökhan Töre'nin asistiyle Demba Ba'nın şık vuruşundan golü buldu. Golden sonra oyun kontrolünü eline alan siyah-beyazlılar, Demba Ba ile bir de önemli pozisyonu değerlendiremedi. Beşiktaş, soyunma odasına tek golle üstün gitti.

İkinci yarıda rakibi sahasını hapseden Kartal, Gökhan Töre'nin 62. dakikada penaltıdan attığı golle iyice rahatladı. 72 dakikada işler bir anda tersine döndü, Barrales'in golüyle Yunan ekibi farkı bire indirdi. Golden sonra hakeme itiraz eden Atiba ikinci sarı kartını gördü ve Beşiktaş'ı 10 kişi bıraktı.  82. dakikada Yunan ekibi biraz da şans golüyle eşitliği yakaladı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve karşılaşma 2-2 sona erdi. Böylece Kartal 5 maç sonunda 9 puana çıktı, Asteras ise 5 puana yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler