Kartalın yüzü güldü!

Kartal'ın yüzü güldü!

Basketbolda 28. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası Beşiktaş'ın...

Beko Basketbol Ligi’nin son şampiyonu Beşiktaş ile play-off finalisti Anadolu Efes, 28. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi.

Geçen sezon 3 kupayı birden müzesine götüren Siyah Beyazlı takım karşılaşmayı 77-75 kazanarak Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı ilk kez müzesine götürdü.
 
BEŞİKTAŞ: 77 - ANADOLU EFES: 75
 
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Mehmet Keseratar, Erşan Kartal, Erman Erdemli
 
Beşiktaş: Jerrells 10, Christopher 12, Serhat Çetin 6, Cevher Özer 2, Vidmar 6, Muratcan Güler 11, Tutku Açık 14, Markota 2, Dasic 9, Barış Hersek 5
 
Anadolu Efes: Vujacic 10, Lucas 8, Farmar 16, Kerem Gönlüm 11, Semih Erden 12, Doğuş Balbay, Birkan Batuk 3, Kerem Tunçeri, Savanovic 5, Sinan Güler 6, Barac 4
 
1. periyot: 18-18
Devre: 43-35
3. periyot:59-51
 
Sahada 4 yabancı
Beşiktaş, dördüncü çeyreğin başında skor 63-61 iken sahada Tutku Açık, Muratcan Güler, Gasper Vidmar, Vladimir Dasic ve Patrick Christopher beşi ile bulunuyordu. Bu noktada koç Erman Kunter Tutku’yu çıkartıp oyuna Jerrels’ı aldı.
 
13 saniye boyunca sahada dört yabancı ile kalan siyah-beyazlılar, sonrasında hemen Dasic'i çıkartıp Barış Hersek'i oyuna alarak bu hatayı düzeltti.
 
Anadolu Efes maç içinde Beşiktaş'ın bu hatasına itiraz etmediği için itiraz hakkını kaybetti.
 
Beşiktaş koçu Erman Kunter olayla ilgili şunları söyledi: “Biz oyuncuyu kenara yolladık. Masa hakemi ile hakemin diyaloğunda sıkıntı oldu. Bir ara altı kişi bile olduk sahada. O sırada tansiyon da çok yüksekti. İsteyerek yaptığımız bir durum değildi.” dedi.
 
Anadolu Efes kupa törenine çıkmadı
Anadolu Efesli oyuncular ve teknik heyet, tören için sahaya çıkmadı.
 
Kupa töreni için bir süre beklenen lacivert-beyazlı ekibin oyuncuları gelmeyince, Beşiktaşlı oyunculara kupa ve madalyaları verildi.
 
Ligde de geçen sezon play-off finalinde Beşiktaş, Anadolu Efes'e üstünlük sağlayarak kupayı kazanmış, ancak lacivert-beyazlılar tören için sahaya gelmezken, ikincilik plaketini takım kaptanı Kerem Tunçeri almıştı. 
 
Maçtan notlar
Basketbolda Beşiktaş'ın Anadolu Efes ile oynadığı 28. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında siyah-beyazlı taraftarlar takımlarına büyük destek verdi.
 
Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki karşılaşmada kendilerine ayrılan tribünleri büyük ölçüde dolduran Beşiktaşlı taraftarlar, maçtan önce tezahüratlara başladı. 
 
Beşiktaşlı basketbolcular sahaya çıkarken, ''Beşiktaş'ım el ele hep beraber tribüne'' diye bağıran taraftarlar, oyuncular kendilerine doğru gelince alkışladı. 
 
Siyah-beyazlı taraftarlar, maçın başlamasıyla birlikte yoğun bir şekilde takımlarına destek verdi.
 
Erman Kunter'e büyük sevgi
Beşiktaşlı taraftarlar, yeni başantrenörleri Erman Kunter'e de sevgi gösterisinde bulundu.
 
Kunter'in sahaya geldiğini gören taraftarlar, ayağa kalkarak uzun süre ''Erman Kunter'' diye tezahürat yaptı. Kunter de taraftarlara el sallayarak, karşılık verdi. 
 
Beşiktaş tribünlerinde gelin ve damat
Maçı izlemek için Abdi İpekçi Spor Salonuna gelen gelin ve damat, dikkati çekti.
 
Beşiktaş taraftarlarının arasında maçı izleyen gelin ve damat, tezahüratlara eşlik ederken, foto muhabirleri tarafından görüntülendiler.
 
Ağabey-kardeş karşı karşıya
Cumhurbaşkanlığı Kupası, ağabey-kardeşin de rekabetine sahne oldu.
 
Muratcan Güler, Beşiktaş formasıyla sahada yer alırken, kardeşi Sinan Güler ise Anadolu Efes formasıyla kupa mücadelesinde sahaya çıktı. 
 
Kulüp başkanları da izledi
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Anadolu Efes Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan da karşılaşmayı izledi. 
 
Orman, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile protokol tribününde ön sırada otururken, Özilhan ise protokol tribününde orta sırada yer aldı. Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi ile bazı siyah-beyazlı yöneticiler de karşılaşmayı takip etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler