Kasımpaşa: 0 - Fenerbahçe: 3

Kasımpaşa: 0 - Fenerbahçe: 3

Sarı-lacivertliler 3 puanı 3 golle almasını bildi.

Lider Fenerbahçe, 2. yarıya da galibiyetle başladı. Zorlu maçta Kasımpaşa'ya konuk olan sarı lacivertliler, Kuyt'ın 2 golüyle rahatladığı karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı ve galibiyet serisini 6 maça çıkarıp liderliğini devam ettirdi. 

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Kasımpaşa maçında eksikler nedeniyle kadrosunda değişiklikler yaptı.Kart cezalısı Mehmet Topal ile kart cezasının yanı sıra sakatlığı bulunan Emre Belözoğlu'nun yokluğunda, Selçuk Şahin ve Diego Ribas ilk 11'de şans buldu.

Senegal Milli Takımı ile Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele eden Sow'un yer almadığı sarı-lacivertli takımda, bu futbolcunun genelde görev aldığı orta alanın soluna Alper Potuk geçti. Hafif sakatlığı bulunan Webo'nun yedek tutulduğu Fenerbahçe'nin forvetinde ise Emenike yer aldı.

Kasımpaşa'nın ara transfer döneminde Galatasaray'dan kadrosuna kattığı Veysel Sarı, Fenerbahçe'ye karşı ilk 11'de forma giydi. Veysel, lacivert-beyazlı formayla ilk resmi maçına çıkarken, ara transferde Bursaspor'dan alınan Ferhat Kiraz yedekler arasında maça başladı.

Maça hızlı başlayan konuk takım oldu. Önce Diego'yla kaleyi yoklayan Fenerbahçe, 15. dakikada golü buldu. Emenike, sağdan getirdiği topu ceza sahası içindeki Diego'ya verdi. Kaleye sırtı dönük olan Diego, topu ceza yayının gerisindeki Kuyt'a çıkardı. Hollandalı futbolcu, gelişine düzgün bir vuruş yaparak topu filelerle buluşturdu: 0-1. Bu goldeki asist, Diego'nun lig maçlarında 1 yıl sonra yaptığı ilk asist oldu. 

İlk yarının kalan bölümünde kontrolü bırakmayan Fenerbahçe kalesinde önemli bir pozisyon göremeden ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. 

İkinci yarıda Kasımpaşa beraberlik için baskı kurmaya çalıştı ama Fenerbahçe savunması lacivert beyazlıların etkili olmasına izin vermedi. Ev sahibi Kasımpaşa, en etkili pozisyonunu 58. dakikada Castro ile buldu ama Adem'in pasında bomboş durumdaki Castro'nun vuruşu üstten auta gitti. Sarı lacivertleri rahatlatan gol 68. dakikada geldi. Gökhan'ın getirdiği topta Kuyt ceza sahası içinde bomboş durumda vurdu ve farkı ikiye çıkardı. Hollandalı yıldız böylece ligdeki 6. golünü atmış oldu.

Uzatma anlarında Diego bu kez Caner'e asist yaptı ve Fenerbahçe maçı 3-0 kazandı.  

Ligdeki üstüste 6. galibiyetini alan Fenerbahçe, ligin yarısını 39 puanla lider bitirmeyi garantilemiş oldu. Evinde ilk kaz yenilen Kasımpaşa ise 23 puanda kaldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler