Kastamonuda 5 liraya 12,5 yıl hapis cezası!

Kastamonu'da 5 liraya 12,5 yıl hapis cezası!

Kastamonu'da bir kişiyi 5 lira için gasp ettiği iddiasıyla yargılanan iki sanık, Yargıtay'ın bozma kararı sonrası ayrı ayrı 12,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davacı Nedim Akyol, sanıklar Muharrem Öztürk(33) ile Murat Söyler(35) ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, 'gasp', 'konut dokunulmazlığını bozma' ve 'müessir fiil' suçlarından yargılanan sanıklar Muharrem Öztürk ve Murat Söyler hakkında ayrı ayrı 12,5 yıl hapis cezası verdi.
 
İddianameye göre, Kastamonu'da 2000 yılında meydana gelen olayda, Muharrem Öztürk ve Murat Söyler, alkollü şekilde Nedim Akyol'un evine gitti. Öztürk üzerindeki bıçakla, ev sahibi Akyol'un cebindeki 5 lirasını gasp etti. Murat Söyler ise kapıyı gözetledi. 
 
Olayın adliyeye yansıması üzerine başlayan dava, zaman aşımına uğrayarak düştü. Düşme kararının temyiz edilmesi üzerine ise Yargıtay olayın gaspa girdiği gerekçesiyle yerel mahkemenin kararını bozdu. Bunun üzerine dava, Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'ne yeniden görülmeye başlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler