Kastamonu'da bir köyde sigorta yapmak evlilik şartı oldu

Kastamonu'da bir köyde sigorta yapmak evlilik şartı oldu

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesine bağlı Bademci köyünde Köy Muhtarı Yılmaz Akarsu evlilik için sigorta yapmayı şart koydu.

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesine bağlı Bademci köyünde Köy Muhtarı Yılmaz Akarsu tarafından başlatılan bir proje kapsamında damat adayları, bu köyden almak istedikleri gelin adaylarına ilk önce sigorta yaptırmaları gerekiyor.

GELİN ADAYINA SİGORTA ŞARTI
Damat adayları, gelin adayına sigorta yaptırdıktan sonra ancak evlenebiliyorlar. Köylerinden gelin olup giden genç kızların yıllardır mağduriyetine tanık olduğunu belirten Köy Muhtarı Akarsu, buna son vermek için sigorta zorunluluğu uygulamasının başlatıldığını belirterek, şunları söyledi;

"SİGORTASIZ BİR KIZIMIZIN NİKAHINI KIYMAK YASAYA AYKIRI"
"Bundan sonra Bademci köyünden evlenmek isteyen damat adayları kızlarımıza sigorta yapmadan köyümüzden gelin alamayacak. Bu uygulama köyümüzden ilçemize, ilçemizden ilimize, ilimizden de Türkiye’ye yayılacak hamle olacaktır. Bu önerimizi ilk olarak Sayın Kaymakamımız Zafer Coşkun’a ilettiğimde çok olumlu yaklaştı. Hatta ‘bana böyle fikirlerle gelin’ dedi. Daha sonra ben de bu uygulamayı başlatma kararı aldım. Ayrıca sigortasız bir kızımızın nikahını kıymak yasaya aykırı. Bu yüzden kıyanlarda görevi ihmal etmiş oluyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler