Kastamonuda kanyona giren 12 kişiden haber yok

Kastamonu'da kanyona giren 12 kişiden haber yok

Kastamonu Pınarbaşı ilçesinde bulunan

ve dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak nitelendirilen Valla Kanyonu istikametine yürüyüş yapan yedisi erkek toplam 12 kişiden haber alınamıyor.

Muratbaşı köyü Gere mahallesinden saat 11.00'de Valla Kanyonu yönüne doğru yürüyüşe çıkan grubun saat 17.00'de kanyondan çıkması bekleniyordu. Gruptan haber alamayan yakınları, saat 20.30'da Pınarbaşı İlçe Jandarma Komutanlığına durumu bildirdi.

İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler ile köy muhtarı grubun gidebileceği istikameti ve çevresini aradı. Arama çalışmaları sırasında grupla ilgili hiç bir ize rastlanmadı. Kastamonu il sivil savunma ekipleri hava şartları müsait olmadığı için arama çalışmalarına sabah erken saatlerde başlayacaklarını söyledi.

Haber alınamayan gruptakilerin kimlikleri henüz tespit edilemedi.

VALLA KANYONU
Küre Dağları içerisinde yeralan kanyonların en büyüğü Valla Kanyonu'dur. Uzunluğu yaklaşık 10 km ye varan kanyonun 1120 metreye ulaşan derinliği vardır. Pınarbaşı'nda bulunan kanyonda dar ve uzun koridorlar boyunca akan su bazen çağlayan halinde düşüyor, bazen de gölcükler ve dev kazanları oluşturuyor. Valla Kanyonu geçişi için profesyonel düzeyde bilgi, tecrübe ve teknik donanım sahibi olmak gerekmektedir. Kanyon boyunca yükselen kayalıklar yaban hayatının korunmasını sağlamaktadır. İnsan ulaşımına izin vermeyen sarp yamaçlar endemik bitki türleri ve kartal, şahin, akbaba gibi yırtıcı kuşların yaşam alanı olması bakımından büyük bir öneme sahip.

Not: Haberde kullanılan fotoğraflar http://www.batuta.com.tr/photogalleryValla_lang_tr.php adresinden alınmıştır.

EN BÜYÜK İKİNCİ KANYONDA KORKU DOLU GECE
Kastamonu Pınarbaşı ilçesinde bulunan dünyanın en büyük ikinci kanyonu Valla'da yürüyüşe çıkan 12 kişi dün akşam saatlerinde kayboldu. Geceyi ağaçlık bölgede geçiren yürüyüş grubuna sabah 08.30'da ulaşıldı.

Dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak bilinen Valla Kanyonunda korku dolu dakikalar yaşandı.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler