Kastamonunun yeni sembolü ayı olacak

Kastamonu'nun yeni sembolü 'ayı' olacak

"Taş düşebülü, ayı çıkabülü" tabelasıyla ünlenen Kastamonu'nun yeni sembolü 'ayı' olacak.

Başkent'te geçen yıl düzenlenen Kastamonu Günleri etkinliğinde Şenpazar ilçesinin standında yer alan içi doldurulmuş ayının, bu yıl da Kastamonu Günleri'nde de sergilenmesine karar verildi. Şenpazar Belediye Başkanı Suat Saygın; "Vali Erdoğan Bektaş'ın isteğiyle ayımız standımızda yerini alacak." dedi. Ayı olayına karşı sesler çıkması üzerine tepki gösteren Vali Bektaş, "Neden gocunuyorsunuz? Ayı kadar saf, temiz, narin ve güzel bir hayvan var mı?" diye sordu.

7. Başkent'te Kastamonu Günleri bilgilendirme ve tanıtım toplantısı Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantıda daha önce yapılan Kastamonu Günleri etkinlikleri hazırlanan video slayt gösterisi ile katılımcılara tanıtıldı.

Vali Erdoğan Bektaş burada yaptığ konuşmasında Başkent Ankara'da Kastamonu Günleri'nin 7.sini yapacaklarını belirterek, tanıtımın çok önemli olduğunu söyledi.

Vali Bektaş, "Çünkü bu işler böyle yürümektedir. Böyle yapılmazsa da netice alınamıyor. Gerçekten Kastamonu her alanıyla Ankara'nın ihtiyacı olan zenginliklere sahip, ihtiyaca cevap verebilecek potansiyele sahip bir ilimizdir. 5 milyon nüfusu bulunan, en yakınında ve Ankara'ya 2-3 saat mesafe uzaklıkta bulunan geniş zenginliklere, özelliklere ve potansiyele sahip bir ilimizdir. Bu yüzden de Ankara'yı iyi değerlendirmek zorundayız. Burada gerçekten ne kadar çok çaba gösterirsek gösterelim Kastamonu için çok faydalı olacaktır. Bu yapılacakların da içleri Kastamonu'ya yakışacak bir şekilde dolu dolu olması lazım. Bu konuda da kurumlarımıza, belediyelerimize, özel sektörümüze çok önemli görevler düşüyor. Bizler de üzerimize düşen görevleri seve seve, isteyerek gönüllü en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Bundan da hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Ankara'yı da Kastamonu'ya bu sayede çekmeye çalışacağız. Ankara'nın da buna ihtiyacı var. Kastamonu'nun birçok varlığı ve değerleri var. Bu değerler de Ankara pazarına açılmış olacak." şeklinde konuştu.

AYI TARTIŞMASI
Bu yıl 7.'incisi düzenlenecek "Başkent'te Kastamonu günleri" için düzenlenen hazırlık toplantısında 'ayı' tartışması yaşandı.

Şenpazar ilçesinin standında geçen yıl yer alan içi doldurulmuş ayının bu yıl da Vali Erdoğan Bektaş'ın talimatıyla Başkent'te Kastamonu Günleri'nde sergilenmesine karar verildi.

Vali Bektaş'ın bu konuda kendisine talimat verdiğini belirten Şenpazar Belediye Başkanı Suat Saygın; "Ayımız standımızda yerini alacak." dedi.

Ayı olayına karşı sesler çıkması üzerine tepki gösteren Vali Bektaş, "Neden gocunuyorsunuz? Ayı kadar saf temiz, narin ve güzel bir hayvan var mı?" diye sordu.

Bektaş ayrıca Amerika'daki iki partiden biri olan Demokrat Parti'nin ambleminin eşek olduğunu hatırlattı. "Trabzon Temel heykeli yapıyor da biz neden ayı heykeli yapmayalım. Ayı, dünyanın en masum, en temiz, en saf hayvanıdır. Ayrıca, ayı dünyada bir çok şehrin ambleminde kullanılmaktadır." diye konuştu. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler