Katliam gibi kaza: 47si çocuk 65 kişi öldü

Katliam gibi kaza: 47'si çocuk 65 kişi öldü

Mısır'da bir trenle bir otobüsün çarpışması sonucu 65 kişi yaşamını yitirdi.

 

Mısır'da bir trenle öğrenci servisinin çarpışması sonucu 47'si çocuk en az 65 kişi hayatını kaybetti.
 
Kahire'nin Manfalut şehrinde trenin ''Dar Hara'' özel okulunun anaokulu öğrencilerini taşıyan bir otobüse çarpması sonucu 47'si dört ve altı yaş aralığında çocuk olmak üzere en az 65 kişi hayatını kaybetti, 13'ü anaokulu öğrencisi yaralandı. 
 
Kazanın öğrencilerin okula götürüldüğü bir sırada meydana geldiği ifade ediliyor. Görgü tanıkları, otobüsün hemzemin geçitten geçtiği sırada bariyerin açık olduğu, bunun da kazaya davetiye çıkardığı belirtiliyor. Trenin önüne aldığı servis arasını yaklaşık bir km sürükledikten sonra durabildiği belirtildi.
 
BAKAN İSTİFA ETTİ
 
Başkent Kahire'nin yaklaşık 350 kilometre güneyinde Asyut vilayetine bağlı Manfalut şehrinde meydana gelen kaza sonrası Mısır Ulaştırma Bakanı Muhammed Reşad el Matini istifa etti. 
Bakan Metini'nin kazadaki sorumluluğu nedeniyle Demiryolları Başkanı Mustafa Kinavi'nin istifasını aldıktan sonra, kendi istifasını sunduğu belirtildi.
 
Asyut Valisi Yahya Keşk ise, kazanın araştırılması için komite oluşturulması ve hayatını kaybeden çocukların ailelerine sosyal yardım yapılması talimatını verdi.
 
Mısır'da nüfusun ülke topraklarının yüzde 4'ünde toplanmasından dolayı, tren yolları ve otobanların dahi büyük bir kısmı kalabalık yerleşim birimlerinin içinden geçiyor ve hemzemin geçitler bu tür irili ufaklı pek çok kazaya sebebiyet veriyor. 
 
Bakımsızlıklar ve ihmallerden dolayı Mısır'da hemen her yıl trenlerin sebebiyet verdiği pek çok büyük kaza yaşanıyor. Son olarak bu ay başında Feyyum vilayetinde iki trenin kafa kafaya çarpışması sonrası 4 kişi hayatını kaybetmişti. 
 
2002 yılında yaşanan ülke tarihinin en büyük tren kazalarından birinde ise resmi rakamlara göre 300 kişi ölmüştü. 
 
Yaşanan feci kaza üzerine Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, olayın derhal soruşturulmasını ve çocukların ailelerine yardımda bulunulmasını emretti. 
 
Demiryollarının yanı sıra karayolları da dünyanın en riskli yolları arasında yer alan Mısır'da her yıl yaşanan kazalarda en az 8 bin kişi hayatını kaybediyor. 
 
Mısır, ülkenin kuzeyinden güneyinden demiryolu ağları örülü ve şehirlerarası ulaşımın büyük bir kısmı trenlerle sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler