Katliamdan beter kaza: 25 ölü

Katliamdan beter kaza: 25 ölü

Diyarbakır'da meydana gelen kazada tuğla yüklü TIR ile midibüs çarpıştı.

Diyarbakır'da kontrolden çıkan tuğla yüklü TIR ile midibüsün çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 25 kişi öldü, 16 kişi de yaralandı. Ortalığın kan gölüne döndüğü feci kaza sonrası yaralılar, hastanalerde tedaviye alındı.

Kaza, bugün saat 13.00 sıralarında Diyarbakır-Batman sınırındaki Salat Beldesi yakınlarında meyadan geldi. Diyarbakır'dan Batman yönüne giden henüz sürücüsü belirlenemeyen 63 YU 771 plakalı tuğla yüklü TIR, yol yapım çalışmasıyla şerit daraltılan yolda kontrolden çıkıp karşı yönden gelen 56 AS 155 plakalı midibüsle kafa kafaya çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle TIR yan yatarken, ortadan ikiyi ayrılan midibüste bulunan yolcular yola savruldu. Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada, bazı yolcular tuğlaların altında kaldı. Feci kazada 25 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı.

Kazanın ardından bölgeye jandarma, arama- kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekipler, tuğlaların altında kalan kişileri çıkarmak için yoğun bir çalışma yaptı.  Yaralılar, hazır bekleyen ambulanslarla Batman ve Diyarbakır'daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Kaza nedeniyle kapanan karayolu, araçların kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, kazada, 25 kişinin öldüğünü, 16 kişinin de yaralandığını belirterek, yaralıların durumunun ağır olduğunu söyledi, ölü sayısının artmasından endişe edildiğini ifade etti.

TEK ŞERİDİN KAPALI OLMASI NEDEN OLMUŞ OLABİLİR'
Yukarı Salat Beldesi Belediye Başkanı Ferit Başak, kazanın meydana geldiği yolda çalışma olduğunu belirterek, "Kazanın meydana geldiği yol şu anda kapalı. Duble yolun bir bölümü çalışmalardan dolayı kapalıydı. Yol tek şerite düşmüştü. Bu durumun da kazaya etkisi vardır. Bölge çok yoğun trafiğin olduğu bir yer. TIR’da bulunan briketler yola saçıldı. Yolun trafiğe açılması zaman alacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler