Kayak dersini bırak da öğretmen açığına bak!

Kayak dersini bırak da öğretmen açığına bak!

İl Milli Eğitim Müdürü Yıldıztepe'de öğrencilerle birlikte gün geçirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, 23 Ocak'tan bu yana sürdürülen proje çalışmalarını yerinde gözlemlemek amacıyla dün Ilgaz - Yıldıztepe'deydi...

30 kişilik kafile halinde, sömestr boyunca 180 öğrencinin ziyaret edip kayak öğrendiği Yıldıztepe’yi Mart ayına kadar 360 öğrenci daha ziyaret edecek. Toplamda 23 Ocak/3 Mart 2012 tarihlerini kapsayan Proje süresi içerisinde 540 öğrenci hem Ilgaz Yıldıztepe Tesislerinin doğal güzellikleri görecek hem de Kayak Öğrenme ve yapma şansı yakalamış olacak.

Eğlenceli şekilde düşe kalka kayak öğrenen öğrenciler keyifli dakikalar yaşıyor. Projenin ikinci haftasında İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek Yıldıztepe’ye giderek projeyi yerinde inceledi ve öğrencilerin kayak zevkine ortak oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Petek Yıldıztepe’de TRT, Anadolu Ajansı ve Yerel Basın Temsilcilerine açıklamalarda bulunarak “Dönem boyunca yoğun bir ders yükü ve programla yorulan öğrencilerimizi ilimizin sahip olduğu bu güzel imkândan yararlandırarak ödüllendirmek istedik. Başarılı olan 540 öğrencimizi buraya getirip başarılarına başarı katmak için projeyi uyguladık. Herkes için faydalı olacağını düşünüyoruz” dedi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Petek, yapılan 17 bin öğretmen atamasından Çankırı’ya atama yapılmadığını söyledi. Bir sonraki atama için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Müdür Petek, "Çankırı’ya şimdilik öğretmen ataması yapılmadı, inşallah bir sonraki atamada Çankırı’ya öğretmen ataması yapılacağını düşünüyorum" dedi. 

YILDIZTEPE'DEKİ PROJEYİ BIRAK
BÖLGEDEKİ ÖĞRETMEN AÇIĞINA BAK!

Gazetecilerin sorusu üzerine Çankırı'daki öğretmen açığı ile ilgili olarak "... inşallah bir sonraki atamada Çankırı'ya öğretmen ataması yapılacağını düşünüyorum" diyen sayın İl Milli Eğitim Müdürüne hatırlatmak isteriz ki, bu işler Milli Eğitim Bakanlığının koridorlarında çözülüyor.

Öğretmen atamalarının yapıldığı günde Ilgaz - Yıldıztepe'de sürdürülen projeyi izleyerek zaman öldürmektense, Başkent'te Bakanlık ya da TBMM koridorlarında Çankırı'nın öncelikli sorunu olan "öğretmen açığının" ortadan kalkması yönünde mesai harcamak bizce daha yararlı olurdu diye düşünmeden kendimizi alamıyoruz.

Ne dersiniz sayın Petek!

Son bilgi notumuz da; Yıldıztepe'de yürüttüğünüz projeye ilçe ilk ve orta öğretim öğrenci-velilerinden projeye kendilerinin dahil edilmediği yönünde çeşitli şikayetler aldık. Öğrenci velileri "Bizler Çankırı ilçelerinde yaşadığımız için mi böylesi bir projeden yararlanamıyoruz? Bu projeye ilçelerin de dahil edilmesini istiyoruz" şeklinde talepleri var... Bizden iletmesi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler