Kayıp bahçe traktörü Savcılıkta!

Kayıp 'bahçe traktörü' Savcılıkta!

Sözcü18 Haber Merkezi'nin gündeme taşıdığı 'Valilikte kaybolan dilekçe' ile ilgili yaşanan gelişmelerde gelinen son nokta...

Sözcü18 Haber Merkezi'nin 21 Kasım 2012 tarihinde yayımladığı "Çankırı Valiliğinde kaybolan dilekçe ve..." başlıklı haberimizle birlikte Çankırı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İl Proje Yürütme Birimi ile ilgili ön soruşturma nihayet tamamlandı.

"Çankırı Valiliğinde kaybolan dilekçe ve..."
başlıklı haberimizi okumak için - TIKLA

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın talimatıyla başlatılan soruşturmada tarafların alınan ifadeleri sonrası mevcut delillerle ortaya çıkan durumla ilgili Valiliğin 15.01.2013 tarihli kararı doğrultusunda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü İl Proje Yürütme Biriminde görevli ziraat mühendisi A.K., ziraat mühendisi Y.E ve ziraat teknikeri M.K hakkında; 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanunun 6. maddesi gereğince SORUŞTURMA İZNİ VERİLMESİ'ne karar verildi.

Kararın gerekçesinde ismi geçen şahıslarla ilgili olarak "... görevlerini gereği gibi yapmadıkları ve olayda ihmallerinin olduğu" şeklinde ifade edildi.

Konunun bundan sonraki soruşturması Çankırı Cumhuriyet Savcılığınca yürütülecek.

"Kayıp Dilekçe" ortaya çıktı ve...
başlıklı haberimizi okumak için - TIKLA

SORULAR... SORULAR... SORULAR...
 
'Kayıp Dilekçe'nin Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşmasından sonra dilekçe üzerinde yeralan iddialar konusunda kısa bir analiz çalışmasıyla ortaya çıkan sorulardan birkaçını şöyle özetlemek mümkün:
 
- 2005 yılından bu yana Çankırı Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bölgede üretim yapan kaç çiftçi devletin verdiği destekten faydalanmıştır?
 
- Yine 2005 yılından bu yana bakanlık tarafından verilen destek kapsamı altında Çankırı çiftçisine verilen aletlerin dökümü yapılacak mıdır?
 
- Bakanlığın verdiği destek kapsamı içerisinde Çankırı'da bu organizasyon içerisinde bulunan işletmelerin yaptıkları işlem hacimleri rakamları nedir?
 
İlk etapta yukarıdaki 3 soruya verilecek yanıt, "kayıp dilekçe" örneğinde dile getirilen iddia ve benzeri iddiaların adı geçen şahıslar tarafından hangi düzeyde gerçekleşip gerçekleşmediğini net olarak ortaya koyacaktır.
 
SÖZCÜ18 HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler