Kayıp çocuk sulama kanalında bulundu

Kayıp çocuk sulama kanalında bulundu

Adana'da dedesi ve ikizi Emine ile birlikte gittiği bahçede kaybolan 8 yaşındaki Muhammet Ali Mete'nin cesedi sulama kanalında bulundu.

Adana'nın Seyhan İlçesi Barbaros Mahallesi'nde oturan Yusuf Tekin, dün ikiz torunları Muhammet Ali ve Emine Mete ile birlikte Karayusuflu Mahallesi'nde kiraladıkları şeftali bahçesine gitti. Dede bahçede çalışırken, Muhammet Ali ile Emine ise bir süre oynadı. Kardeşine, "Sen dedemin yanına git, ben arabada uyuyacağım" diyen Muhammet Ali Mete, dedesine ait kamyonetin içine girdi. Yaklaşık yarım saat sonra işini bitiren dede ile torun kamyonetin yanına geldiklerinde, Muhammet Ali'yi bulamadı.

Küçük çocuğun Devlet Su İşleri'ne ait sulama kanalına düşmüş olabileceğini düşünen dede Yusuf Mete, aramaya başladı. Torununun izine rastlamayan Yusuf Mete, polise ihbarda bulundu yakınlarına da haber verdi. Kayıp ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri ve baba Sedat Mete küçük çocuğu bulma umuduyla kanal çevresinde arama yaptı.

Polisler kıyıdan kanalı tararken Sedat Mete ise suya girip, yüzerek oğlunu aradı. Anne Gülhan Mete ile tüm yakınları da gece boyunca Muhammet Ali'yi aradı. Emniyet Müdürlüğü'nün Sualtı Grup Amirliği'ne bağlı dalgıç polisler ve AFAD sualtı ekibi de gece kanalda arama yaptı ancak küçük çocuğun izine ulaşamadı.

KÖPEKLERE ELBİSESİ KOKLATILDI
Aile bölgeden ayrılmazken, ekipler, sabah gün ışıyınca tekrar suda ve karada arama çalışması yaptı. Arama çalışmalarına Ankara'dan getirilen özel eğitimli köpekler de katıldı. Kayıp Muhammet Ali Mete'nin kıyafetlerinin koklatıldığı Haydut ile Kuşka adındaki iki köpek, bahçelerde, çalılık alanlarda ve otların arasında arama yaptı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Asayiş Daire Başkanlığı, GSM vericileri üzerinden bölgenin koordinatlarını çıkartıp, çevre mahalle ve köylerdeki cep telefonlarına kayıp çocuğun eşkal, kimlik ve fotoğrafının bulunduğu mesaj gönderdi.

Yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucunda dalgıç polisler, DSİ kanalında küçük çocuğun cesedine ulaştı. Oğullarından gelecek iyi haberi beklerken cesedinin bulunduğunu duyan yakınları sinir krizi geçirdi. Ekipler tarafından sudan çıkartılan çocuğun cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler