Kayıp Ecem'in cesedi bulundu

Kayıp Ecem'in cesedi bulundu

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 5 Ocak'ta ortadan kaybolan Ecem Balcı'nın (17) ormanlık alanda toprağa gömülü cesedi bulundu. Ecem'in annesi Esra Ercömert (41) intihar etmişti.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde 5 Ocak’ta ortadan kaybolan Ecem Balcı’nın (17) ormanlık alanda toprağa gömülü cesedi bulundu. Ecem’in kaybolmasının ardından annesi Esra Ercömert (41) yaşamına son vermişti. Genç kızın cinayete kurban gittiği ortaya çıktı.

Gölcük’te, Ecem Balcı 5 Ocak tarihinde ortadan kaybolurken, kızını her yerde arayan, bulamayınca bunalıma giren ve rahim kanseri olan Esra Ercömert, 14 Ocak’ta gittiği Kandıra’nın Kaltalkayası mevkiinde kayalıklardan denize atladı. Esra Ercömert’in 2 gün sonra denizdeki cesedi bulunarak toprağa verildi.

'DEFİNE BULDUK'
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri de Ecem’i bulmak için özel bir ekip kurdu. Ecem Balcı’nın en son annesinin erkek arkadaşı Süleyman Kara ile görüştüğü belirlendi. Ecem Balcı, erkek arkadaşıyla cep telefonundan mesajlaşırken, Süleyman Kara’nın define bulduğundan, çok zengin olduklarından bahsetti. Polis, Süleyman Kara’nın Ecem’in kaybolmasından sonra tarihi eser kaçakçılığından tutuklu bulunduğunu tespit etti. Polis, cezaevinde Süleyman Kara’nın ifadesini aldı.

Ecem’i bulmak için soruşturmayı derinleştiren polis, dün Süleyman Kara’yı cezaevinden çıkararak ifadesini alırken, yakınlarını da gözaltına alıp Emniyet’e getirdi.

Yapılan sorgulamalar sonucu Ecem Balcı’nın öldürüldüğü tespit edildi. Ecem Balcı’nın öldürüldükten sonra Gölcük’ün Ayvazpınar köyünde ormanlık alana gömüldüğünü belirlendi.

Dün gece ormanlık alana giden ekipler, tarif edilen yerde, Ecem Balcı’nın toprağa gömülü cesedini buldu. Ecem Balcı’nın cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Polis, Süleyman Kara ve yakınlarının ifadesini almaya devam ederken, soruşturma devam ediyor.

ecem-bjk-resim-02.jpg

Çok değil daha, 24 Aralık 2017 tarihinde sosyal medyadan paylaşımında Beşiktaş'ın gözdesi Quaresma ile birlikte olan Ecem Balcı'nın cesedi bulundu...

DARP EDİLMİŞ
Kaybolan Ecem Balcı'nın cenazesi İzmit Asri Mezarlığı'ndaki morga getirildi. Ecem Balcı'nın, Gölcük Ayvazpınar köyünde ormanlık alandaki yerden cesedinin çıkarıldığı sırada üzerinde sadece iç çamaşırlarının olduğu öğrenilirken, kıyafetleri bulunamadı. Ecem Balcı'nın yüz ve boyun altında morluklar olduğu, darp edildiği tespit edildi.

CİNAYETİ İTİRAF ETTİ
Ecem Balcı'nın ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, 'tarihi eser kaçakçılığı' suçundan tutuklu bulunan Süleyman Kara, cezaevinden alınarak, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi. MOBESE kayıtlarından Kara'nın, aracıyla en son Gölcük Ayvazpınar mevkisine doğru gittiği belirlendi. Ayrıca Süleyman Kara ile Ecem Balcı arasındaki telefon görüşmeleri ve telefon sinyalleri incelemeye alındı. Kara ile birlikte kardeşleri ve arkadaşları olmak üzere toplam 8 kişi, gözaltına alındı. Süleyman Kara'nın dün gece cinayeti itiraf etmesinin ardından Ecem Balcı'nın cenazesi, gömüldüğü yerden çıkarıldı. Kara, Ecem'i öldürmediğini sadece gömdüğünü iddia etti.

suleyman-kara-resim-02.jpg
Ecem cinayetini itiraf eden katil zanlısı Süleyman Kara

ANNESİNİN İNTİHARI DA ARAŞTIRILIYOR
Ecem'in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada, annesi Esra Ercömert'in Kandıra Kartalkayası mevkisinde denize atlayarak intihar ettiği iddiası da yeniden ele alındı. Ecem'in göğüs kanserinin ardından protez göğüs için para biriktirdiği, Süleyman Kara'nın define bulduğunu söylemesinin ardından sevindiği öğrenildi. Gözaltındaki 8 kişinin sorgu işlemlerine devam ediliyor.

BABASI İSYAN ETTİ
İzmit Asri Mezarlığı'nda otopsi işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen babası Gökhan Balcı kızının öldürülmesine isyan etti. Kızının ölümü nedeniyle Süleyman Kara'yı suçlayan Gökhan Balcı, "O şerefsizi konuştursunlar. Benim çocuğumu diri diri gömdüler oraya. İnsan mı bunlar? 17 yaşındaydı benim evladım, ne istediler? Defineleri de batsın, kendileri de batsın. Böyle kandırmış kızımı. Benim kızım onunla bir yere gidecek bir insan değil. Sevmediği bir insan o. Benim canımı yaktılar. Ya terk edecekler Gölcük'ü ya da ben onlara dar edeceğim. Evladımı yaktılar, benim içim yanıyor. 17 yaşında bir çocuk kolay yetişmiyor. Benim çocuğumun bir sürü hayali vardı. Geri gelecek mi? Bir hiç uğruna gömdüler, gittiler. Bunu nasıl yapıyorlar? Allah belalarını versin, bin beter olsunlar. Benim yaşadıklarımın katbekatını yaşasınlar" dedi.

Ecem Balcı'nın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından Gölcük Tevfik Hoca Camii'ne götürülecek. Kılınacak cenaze namazının ardından cenazesinin Sakarya'nın Hendek ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler