Kayıp Türk gazeteci Suriye televizyonunda

Kayıp Türk gazeteci Suriye televizyonunda

Suriye'nin Halep kentinde 21 Ağustos'ta Suriye askerleri tarafından rehin alınan Türk gazeteci Cüneyt Ünal'ın görüntüleri, Suriye devlet televizyonu tarafından yayınlandı.

Ünal, Suriye'ye nasıl girdiğini, Suriye askerleri tarafından nasıl bulunduğunu anlatıyor. Ünal'ın gözünün altındaki morluklar dikkat çekiyor.

Ünal yaptığı konuşmada, "Adım Cüneyt Ünal. İstanbul'dan Hatay'a uçakla geldim. Hatay'dan Kilis'e arabayla geçtim. Kilis'ten Ezes köyüne yanımdaki silahlı grupla birlikte geçtim. Yanımdaki grupların hepsinin elinde silah vardı. Silahlı grupların içinde Çeçen, Libyalı, Katarlı, Suudi Arabistanlı silahlı gruplar vardı. Ezes'ten sonra Mari Tarafat bölgesine geçtim. Burada iken yine grup yanımdaydı ve hepsi silahlıydı. Daha sonra bu grupla birlikte Halep'e geçtik. Halep'te Tevhid Liva grubu ile buluştuk. Onlarda silahlıydı. Onlar da bizimle birlikte, Sahur Süleyman Halebi'nde yine yanımızda Çeçen, Libyalı, Suudi Arabistan, Katarlı silahlı gruplar vardı. Onlarla birlikte daha sonra Meydan Caddesi'nde Suriyeli askerlerle ve jandarmasıyla silahlı çatışma yaşandı ve beni tutup silahlı grubun yanından buraya getirdiler" şeklinde konuşuyor.
 
Bu arada televizyonun, haber jeneriğinde Ünal'ın omzunda bir RPG ile vermiş olduğu pozu kullanması dikkat çekiyor. Ünal'ın oldukça gergin olması ve sürekli silahlı gruplardan bahsetmesi, konuşmasının önceden hazırlanmış olduğu ihtimalini gösteriyor. (kaynak-iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler