Kaymakam Çavunduru veto etti

"Kaymakam Çavundur'u veto etti"

Çavundur Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere, belde olma haklarının ellerinden alındığını söyledi.

Son çıkan Büyükşehir Belediye Yasası kapsamı içerisinde nüfusu 2 bin'den düşük olan beldelerin kapanması kararı ile 'belde' olmaktan çıkan Çavundur'da tepkiler Kurşunlu Kaymakamı Vedat Yılmaz'a...

Çavundur Belde Başkanı Bayram Yukarıdere beldesinin kapanması ile ilgili olarak tepkisini Kurşunlu Kaymakamı Vedat Yılmaz'a yönlendirdi. Başkan Yukarıdere "Kaymakam bey Çavundur'u veto etti. Aylar süren çalışmalarımız ile birlikte verdiğimiz mücadele ne yazık ki Kurşunlu Kaymakamını aşamadı" dedi.
 
Başkan Yukarıdere sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Yasanın istediği 2 binin üzerindeki nüfusu aşan konuma geldiğimizde Kaymakam Bey getirdiğimiz kayıtları defaeten sildi. Bu konuda çok sayıda ceza uyguladı. Jandarma ile birlikte yaptırdığı denetimlerde kayıtlı isimleri 'yerlerinde yoktur' tutanağı tutturarak kayıtlardan düşürdü. Son tespitle nüfusumuz 1961'de kaldı. Bütün bu yaşananlardan sayın valimizin de haberi vardı. Ancak gösterdiğimiz gayretler Kaymakam beyin duvarına takıldı. Çavundur Kaymakam Vedat Yılmaz'ın kurbanı oldu."
 
KAYMAKAMLIK SADECE 4 KİŞİNİN KAYDINI SİLMİŞ!
Çavundur Belde Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere'nin iddiaları ile ilgili olarak Kurşunlu Kaymakamlığı nezdinde yaptığımız araştırmada, Kaymakamlığın Çavundur'a nakil aldıranlar arasından sadece 4 kişinin kaydının silinme işlemi gerçekleştirildiğini öğrendik. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler