Kaymakam Ünsal Sözcü18'e konuştu

Kaymakam Ünsal Sözcü18'e konuştu

Çerkeş Kaymakamı Cengiz Ünsal suskunluğunu bozdu ve...

Çerkeş Kaymakamı Cengiz Ünsal, Bedil köyü muhtarı Bekir Erdoğdu'nun gündeme taşıdığı şahsıyla ilgili iddiaları değerlendirdi.

Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'nin sorularını cevaplayan Kaymakam Ünsal "Benim iyi niyetim böylesi tatsız bir duruma neden oldu. Muhtarla görüşmem yanlış anlaşıldı" dedi.

"Milletvekili'nden muhtara 'jandarma' tehdidi!" - TIKLA

"ORTADA BİR SORUN VARDI VE BEN SORUNU..."
Çerkeş Kaymakamı Cengiz Ünsal "Dünden bu yana sizlerin aracılığıyla kamuoyuna yansıyan olay beni ziyadesiyle üzdü. Öncelikle şunu belirtmeliyim ki şahsımın böylesi bir olaya müdahil edilmesi düşündürücü. Beni yakından tanıyanlar bilir ki; Çerkeş'te göreve başladığım ilk günden bu yana temel prensibim, ortaya çıkan sorunları diyalog yoluyla çözebilme tercihimin ağır basmasıdır. Karşı karşıya kaldığımız bu olayda da Alper K.'nın kaymakamlığımıza müracaat ederek Bedil köyünde muhtar ile yaşadığı sıkıntıyı aktarması ile başladı. Ben de vatandaşın haklı talebine olumlu yanıt vermeyen Bedil köyü muhtarını Kaymakamlığa davet ettim. İlçe Tarım Müdür vekilimizin de bulunduğu ortamda kendisine gerekli olan 'çiftçilik belgesi'nin alınabilmesi için muhtarımızdan imza vermemesinin nedenini sordum ve muhtarımız da bana konuyla ilgili imza veremeyeceğini söyledi. Sözkonusu arazi şirket tarafından alınmış ve halen tapulu arazisi. Bu arazi üzerinde ekim de yapılmış. Vatandaş buna istinaden belge almak istiyor. Burada yasal olmayan hiçbir durum yok. Bunun ötesinde araziye Çankırı İl Özel İdaresi de yapı ruhsatı vermiş. Muhtarın belge için hiçbir gerekçe göstermeden imzayı vermemesi aslında yanlış. Yani görevini yapmıyor. Benim yapmam gereken ise vatandaş Alper K.'nın dilekçesini alıp, muhtarla görüşme yapmadan dilekçeyi işleme koyarak yasal prosedürü takip etmekti. Anladığım kadarıyla Bedil köyü muhtarı ile yapmış olduğum görüşme hayli yanlış anlaşılmış."

"MİLLETVEKİLİ BENİ ARAMADI"
Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'nin "AK Parti milletvekili sn Filiz Bedil Köyü muhtarını arayarak 'Biraz sonra oraya bir arkadaş gelecek. Onun talebini yerine getir' şeklindeki iddiadan yola çıkarak soruyorum; Milletvekili Filiz benzer bir şekilde sizi de aradı mı?" şeklindeki soruya "Hayır! Milletvekili tarafından böylesi bir telkinle aranmadım. Ben şirketin yetkilisi tarafından Kaymakamlığımıza yapılan şikayet sonrası kendisini dinledim ve akabinde Bedil Köyü muhtarı ile görüştüm" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
34 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler