Kaza Mezarları yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Kaza Mezarları yok olma tehlikesiyle karşı karşıya

Kaya mezarları kaderine terkedilmiş ve yok olmayı bekliyor.

Ilgaz ilçesinin güneydoğusunda Çankırı – Kastamonu yolu güzerhagında bulunan İndağı Kaya mezarları bakımsızlıktan kaderine terkedilmiş durumda.

Duyarsız vatandaşlar tarafından adeta talan edilen İndağı Kaya Mezarları, süreç böyle giderse çok yakında bu mezarlardan geleceğe hiçbir şey kalmayacak.

Mevcut tabelası dahi magandaların silahlarından çıkan kurşunlarla delik deşik olan, kaya mezarlarının içerisine girmek için cesaret isteyen bir ortamın, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Kaya Mezarları, adeta bir “tarihi talan bölgesi” halinde ayakta kalmaya çalışıyor.

Geçtiğimiz aylarda Kaya Mezarlarına giden yolun da asfaltlanması ile birlikte özellikle “köy ve kasaba magandaları” mağaralar içerisinde her türlü narsist duygularını tatmin ederek günümüze kadar ulaşan tarihi dokuyu katletmekte herhangi bir mahsur görmüyorlar.

Çağrımız odur ki; başta Ilgaz Kaymakamlığı olmak üzere bölgede yeni bir düzenlemeye gidilmesi ve Kültür Bakanlığı ile irtibata geçilerek Kaya Mezarları ve benzer turistik amaçlı değerlerin korunması yönünde tedbirlerin alınmasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler